Την Πέμπτη 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο κτήμα Νησίς, στην Κηφισιά, το 16ο ετήσιο HR Forum από τον Σύνδεσμο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ).

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Σωτήρης Σταματίου, καλωσόρισε τους 250 παρευρισκόμενους, τονίζοντας στην εισαγωγή του την αναγκαιότητα για «Reskilling & Upskilling for Success». Επίσης, ανακοίνωσε πως από εφέτος η 20η Μαΐου έχει πλέον ανακηρυχθεί ως η Διεθνής Ημέρα HR με πρωτοβουλία του European Association of People Management (EAPM).

Πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες οι ομιλίες που ακολούθησαν, κατά τις οποίες οι ομιλητές προβλημάτισαν αλλά και καθοδήγησαν το κοινό αναφορικά με την ανάγκη ενίσχυσης του Reskilling & Upskilling. Μετά το διάλειμμα για φαγητό, παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας που διεξήχθη από τον ΣΔΑΔΕ το προηγούμενο διάστημα, με την επιστημονική συνεργασία του ALBA και την υποστήριξη της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).

Λίγο πριν τη λήξη του HR Forum, ακολούθησε ένα πάνελ από αξιόλογους εκπροσώπους σημαντικών εργοδοτικών οργανώσεων της χώρας και συγκεκριμένα από τον ΣΕΒ, την ΕΑΣΕ και τον ΣΕΛΠΕ. Η ημέρα έκλεισε με κλήρωση δώρων από τους χορηγούς. Σημειώνεται ότι μέρος των εσόδων του φετινού HR Forum δόθηκε στην Κιβωτό του Κόσμου, σε μια προσπάθεια στήριξης και αναγνώρισης του σημαντικού έργου που επιτελούν για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της χώρας μας.