Τα φετινά Education Leaders Awards, παρά το αιφνιδιαστικό ξέσπασμα της πανδημίας, συγκέντρωσαν εξαιρετικές υποψηφιότητες από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα και από κάθε περιοχή της Ελλάδας, διατηρώντας ακλόνητο τον σκοπό τους, που είναι να αναδεικνύουν και να επιβραβεύουν τις καλές πρακτικές στην Εκπαίδευση. Αυτή τη χρονιά, η τελετή απονομής θα μεταδοθεί μέσω της Υβριδικής Τηλεόρασης του Open, τη Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ.

Η κριτική επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από 36 προσωπικότητες αναγνωρισμένου κύρους στο χώρο της εκπαίδευσης και με πρόεδρο την Άννα Διαμαντοπούλου (Πρόεδρο Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, π. Επίτροπο Ε.Ε. και π. Υπουργό), είχε ένα εξαιρετικά δύσκολο αλλά ευχάριστο έργο, καθώς οι υποψηφιότητες που κλήθηκε να αξιολογήσει ξεπέρασαν τα 200 έργα. Τα βραβεία απονέμονται σε ιδρύματα και εκπαιδευτικούς του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, που ξεχώρισαν για την αριστεία, την ποιότητα των υπηρεσιών τους και τις καινοτόμες πρακτικές στην εκπαίδευση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που τελετή απονομής βραβείων θα μεταδοθεί ψηφιακά μέσω υβριδικής τηλεόρασης καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας και η πρόσκληση για το εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς είναι «ανοιχτή» προς όλους. Τα Education Leaders Awards διοργανώνει η BOUSSIAS.