Οι απαιτούμενες αλλαγές στην καθημερινότητα της εργασίας έδωσαν τη δυνατότητα στις hr πρωτοβουλίες να δημιουργήσουν αξία, ενώ το εργασιακό περιβάλλον που εχει διαμορφωθεί. Μπορεί να αποτελέσει ακόμη και ευκαιρία.

Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι διανύουμε μία από τις πιο ευμετάβλητες, κοινωνικά επίπονες αλλά και, από όλες τις απόψεις, πιο ενδιαφέρουσες περιόδους της παγκόσμιας ιστορίας. Η αμφισβήτηση του status quo επί παντός επιστητού είναι το μόνο δεδομένο σε μία περίοδο που τα «δεδομένα» σπανίζουν.

Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα, η δυνατότητα των HR πρωτοβουλιών να δημιουργήσουν αξία είναι απαράμιλλη. Ίσως πιο πολύ από ποτέ, μπορούμε να καταστήσουμε σαφή τη δυνατότητά μας να απαντήσουμε στις ανάγκες των επιχειρήσεων που διαδραματίζουμε ρόλο, είτε πρόκειται για πολυεθνικές, είτε για start-up culture internet businesses είτε για μικρομεσαίους οργανισμούς.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Randstad (2020 HR Trends COVID-impact edition), η έμφαση της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού αναμένεται να δοθεί στην εκπαίδευση και ανάπτυξη (48%), στις ψηφιακές πρωτοβουλίες διατήρησης των ταλέντων (42%), στον εντοπισμό των κατάλληλων ταλέντων για τις ανάγκες στελέχωσης (36%), στο employer branding (26%), στην προσέλκυση των ταλέντων (26%) και στο Compliance (19%).

Ευθυγραμμισμένοι με τα παραπάνω, οι οργανισμοί, στο σύνολό τους, έδρασαν σύμφωνα με όσα ο Seth Godin εύστοχα σημειώνει: «There’s no shortage of remarkable ideas, what’s missing is the will to execute them». CEOs, Finance Directors και Headquarters συνασπίστηκαν με τις, εδώ και χρόνια, διεκδικούμενες HR προτάσεις μας για επένδυση στις online HR εφαρμογές, στα work from home εργαλεία, αλλά και στην συμβουλευτική υποστήριξη για τους προϊσταμένους, που οι απαιτούμενες αυτές αλλαγές στην καθημερινότητα της εργασίας διαμόρφωσαν, σε ένα εργασιακό περιβάλλον το οποίο μπορεί να αποτελέσει σταδιακά ακόμη και ευκαιρία.

Η ZuluTrade, και ως business, ιδρύθηκε εξυπηρετώντας το παραπάνω quote του Seth Godin ως απάντηση στην απουσία μιας web-based πλατφόρμας, η οποία θα μπορούσε να ελέγξει τους traders σε παγκόσμιο επίπεδο και, την ίδια στιγμή, να τους επιτρέψει να μοιραστούν τις γνώσεις τους με τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τις στρατηγικές τους. Η Πλατφόρμα της γεφύρωσε το χάσμα μεταξύ των πολύτιμων πληροφοριών στις οικονομικές αγορές και την εκτέλεση συναλλαγών, μετατρέποντας τις συμβουλές μερικών από τους πιο ταλαντούχους traders παγκοσμίως σε μια υπηρεσία που μπορεί να εκτελέσει συναλλαγές άμεσα.

Σε αυτή την συγκυρία η εταιρεία «ένιωσε» έτοιμη από καιρό, δεδομένου ότι, όντας internet business, αξιοποιεί εδώ και 13 χρόνια το σύνολο των μέσων που σήμερα αποτελούν μονόδρομο, αφού ως εργασιακό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από:

επίπεδη, ευέλικτη οργανωτική δομή ως καινοτόμο internet business με reachable Leadership team, εμπεδωμένη, ήδη από 10ετίας, κουλτούρα feedback σε cross&within group επίπεδο σε πραγματικό χρόνο, με κάθε ευκαιρία, αλλά και συντεταγμένα για όλους από όλους, στοιχειοθετημένο development / train-ing budget, ορισμένο ετησίως για κάθε εργαζόμενο προς ιδία κατά το δοκούν αξιοποίηση, βάσει των αναγκών εξέλιξης στον ρόλο και των εξατομικευμένων επιθυμιών του κάθε συναδέλφου, ασφάλεια που παρέχει ο διαμοιρασμένος ανά την υφήλιο τζίρος σε περιόδους τοπικών κρίσεων των αγορών.

Το όραμα της ZuluTrade είναι να γίνει η μεγαλύτερη κοινότητα social trading στον κόσμο, προσφέροντας επενδυτικές λύσεις με επίκεντρο τις ανάγκες του επενδυτή, ενδυναμώνοντας παράλληλα την επιθυμία των ανθρώπων της να ξεπερνούν τον εαυτό τους!

-Δημήτρης Σταυρόπουλος, HR Manager, ZuluTrade