Η Kaizen Gaming, ως μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες GameTech εταιρείες στην Ευρώπη μέσω των brands Stoiximan και Betano, έχει σημειώσει κατακόρυφη αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού της τα τελευταία χρόνια. Η Αλεξάνδρα Λόη, HR Director της εταιρείας, μας μιλάει για το πώς έχουν καταφέρει να το επιτυχούν, χτίζοντας ένα άριστο κλίμα ομαδικότητας. Παράλληλα, μοιράζεται το «στοίχημα» που έχουν αποφασίσει να κερδίσουν, τον επαναπατρισμό Ελλήνων εργαζομένων μέσα από την πρωτοβουλία Try this at home.

HR Professional: Τρεις διαφορετικές διακρίσεις στα φετινά HR Awards. Πριν μιλήσουμε περισσότερο για τις πρωτοβουλίες αυτές, δώστε μας ένα Insight για τους λόγους που συνέβαλαν στην επίδοση αυτή.
Αλεξάνδρα Λόη: Στην Kaizen Gaming λέμε ότι είμαστε «Μια Ομάδα». Στη βάση αυτής της ιδέας καλλιεργούμε συνειδητά και με πράξεις την κουλτούρα που επιθυμούμε να μας αντιπροσωπεύει όλους και τον καθένα ξεχωριστά. Βλέπουμε δηλαδή πάντα πρώτα τους ανθρώπους μας, ακριβώς γιατί στο σημείο αυτό βασίζεται και η δυναμική της εταιρείας μας. Οι άνθρωποί μας είναι ένα αναντικατάστατο κεφάλαιο στο οποίο επενδύουμε καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας μας, είναι εκείνοι που μας διαφοροποιούν και μας κάνουν να στεκόμαστε υπερήφανοι, να ξεχωρίζουμε σε έναν άκρως ανταγωνιστικό κλάδο παγκοσμίως. Οι άνθρωποί μας, μας κάνουν ξεχωριστούς, από αυτούς αρχίζουν τα πάντα.

HR P.: Η Kaizen Gaming έχει σχεδιάσει και υλοποιεί μια σειρά από παροχές για τους εργαζομένους της που την έκαναν να ξεχωρίσει. Ποια είναι τα στοιχεία που οδήγησαν σε αυτή τη χρυσή διάκριση;
Α. Λ.: Στην Kaizen Gaming αναπτυσσόμαστε με πραγματικά μεγάλη ταχύτητα. Και αυτό σίγουρα οφείλεται στους 800 Kaizeners, όλους τους συναδέλφους μας που από τις θέσεις ευθύνης τους, μας χτίζουν τις επόμενες στρατηγικές επιλογές, μας εμπνέουν και μας παρακινούν να πάρουμε ρίσκα που μας φέρνουν πιο κοντά στο όραμά μας και τα φιλόδοξα πλάνα μας. Είμαστε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες GameTech εταιρείες στην Ευρώπη και για να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον τίτλο μας, θέλουμε οι ίδιοι οι άνθρωποί μας να ευθυγραμμίζονται με τους εταιρικούς στόχους. Ξέρουμε καλά ότι αυτό είναι μια συλλογική προσπάθεια, που δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τη συμμετοχή, την ενέργεια και το πάθος του κάθε ένα από εμάς.

Θέλουμε δίπλα μας τους ανθρώπους που θα μοιραστούν περήφανα τον τίτλο του «Kaizener». Δέσμευσή μας είναι να προσφέρουμε παροχές, κίνητρα και προγράμματα που αναπτύσσουν τους ανθρώπους μας και εξασφαλίζουν ένα δυνατό κλίμα ομαδικότητας, με οφέλη για όλους σε όλα τα επίπεδα, με σκοπό να ανεβαίνουμε ένα σκαλοπάτι ακόμη πιο ψηλά κάθε φορά. Ένα καλό παράδειγμα, είναι το πρόγραμμα Kaizen X-Peerience, το οποίο αναπτύσσεται σε τρεις βασικούς άξονες: τη διαρκή αναζήτηση για βελτίωση, την ομαδικότητα στον πυρήνα της ύπαρξής μας και την ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Στη βάση αυτών των αξόνων, δημιουργήσαμε μια πολύ μεγάλη δέσμη δράσεων, καλλιεργώντας παράλληλα ένα αυθεντικό, ειλικρινές και ψυχαγωγικό περιβάλλον, προσφέροντας στους Kaizeners τα κατάλληλα κίνητρα και ευκαιρίες που θα ενισχύσουν την επίδοσή τους. Τώρα περισσότερο από ποτέ, η σημασία της ανταμοιβής και της αναγνώρισης -και δεν αναφέρομαι μόνο στις οικονομικές παροχές- είναι τόσο πολύτιμη στην προσπάθειά μας να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους μας, προσφέροντάς τους περισσότερους λόγους για να νιώθουν περήφανοι που εργάζονται στην Kaizen Gaming.

HR P.: Τo brain gain αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για εσάς. Την ίδια στιγμή, επενδύετε στη διασφάλιση ενός άριστου κλίματος μεταξύ των ανθρώπων σας. Ποια είναι τα στοιχεία που συμβάλλουν σε αυτό; Πώς χτίζεται τελικά μία άριστη ομάδα;
Α. Λ.: Πράγματι, το Brain Gain είναι ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς. Για αυτό και η πρωτοβουλία «Τry this at home» συνεχίζεται με τον ίδιο ενθουσιασμό, στηρίζοντας έναν πολύπλευρα σημαντικό σκοπό για την ελληνική κοινωνία: την επιστροφή των Ελλήνων στον τόπο τους. Ένα τέτοιο εγχείρημα και οι πιθανότητες επιτυχίας του να επαναπατρίσει τους Έλληνες εργαζόμενους του εξωτερικού, δεν εξαντλείται αποκλειστικά στις καλύτερες αμοιβές, στις ελκυστικότερες δηλαδή οικονομικές παροχές. Για να μπορέσεις να διεκδικήσεις ταλαντούχους και αφοσιωμένους επαγγελματίες, χρειάζεσαι κάτι περισσότερο από αυτό. Και εδώ πάλι, συνεισφέρει καταλυτικά η δημιουργία ενός σταθερού, ασφαλούς και ενθαρρυντικού περιβάλλοντος εργασίας, ακριβώς γιατί βλέπουμε στην πράξη ότι λειτουργεί ως καταλύτης για την ανάπτυξή μας. Το κλίμα, λοιπόν, μεταξύ των ανθρώπων μας είναι πολύ σημαντικό για εμάς και επενδύουμε πολύ συνειδητά σε αυτό.

Στην Kaizen Gaming έχουμε δημιουργήσει μια κοινωνία στην οποία θέλουμε να ζούμε και να συνεισφέρουμε συλλογικά για να μπορεί τελικά να ανθίζει ο καθένας μας καθημερινά. Είναι μια εμπειρία αλληλεπίδρασης στην οποία συμμετέχουμε όλοι κάθε στιγμή, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.

Για να επιστρέψω στην πρωτοβουλία του Brain Gain, θα ήθελα να επισημάνω ότι μέσω του «Try this at home» λάβαμε περισσότερες από 400 αιτήσεις από Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό, 30 από τους οποίους αποτελούν ήδη μέρος του ανθρώπινου δυναμικού μας. Αυτή η πρωτοβουλία είναι ένας από τους πολλούς τρόπους για να προσελκύσουμε αλλά και να διατηρήσουμε τα ταλέντα μας που αναζητούν ευκαιρίες για να «προσγειωθούν» στο «σωστό» μέρος. Το να δημιουργήσεις μια πολύ καλή ομάδα δεν είναι σίγουρα μια εύκολη υπόθεση. Η ομάδα σου χρειάζεται να σκέφτεται αλλά και να πράττει σύμφωνα με την αρχή της συλλογικότητας, να βάζει δηλαδή το μαζί και το εμείς πάντα πρώτο. Για εμάς, δεν επικρατεί το «εγώ» και στην ομάδα της Kaizen Gaming έχουμε ανθρώπους που ευθυγραμμίζονται με τις αρχές και τις αξίες της εταιρείας και στοχεύουν ψηλά στην απόδοσή τους.

Η Kaizen Gaming είναι μια κορυφαία GameTech εταιρεία που ανταγωνίζεται πλέον διεθνείς πολυεθνικές παγκοσμίως. Είμαστε σήμερα σε αυτή τη θέση ακριβώς γιατί στοχεύουμε πάντα υψηλότερα και έχουμε μάθει να κατακτούμε κορυφές. Αυτό δεν γίνεται αυτόματα, ούτε και εύκολα. Πίσω από αυτές τις νίκες κρύβονται οι άνθρωποί μας και η δυνατή ομάδα που έχουμε δημιουργήσει. Συνεπώς, το να παρέχουμε τα εργαλεία, τους μηχανισμούς και τους πόρους για να απελευθερώσουμε τις δυνατότητες των ανθρώπων μας, είναι για εμάς αυτονόητο, πέρα από απαραίτητο.

HR P.: Κλείνοντας, ποιο είναι το όραμά σας για τη χρονιά που έρχεται;
Α. Λ.: Τώρα περισσότερο από ποτέ, η ανάγκη μας να υποστηρίξουμε και να επικεντρωθούμε στους ανθρώπους μας γίνεται ακόμη πιο σημαντική. Η κρίση της πανδημίας που δεν έχει τελειώσει ακόμη, άλλαξε σε μεγάλο βαθμό τις ζωές μας και τοποθέτησε τον άνθρωπο ως βασική προτεραιότητα. Αυτό δεν συνέβη ούτε αφορά μόνο σε εμάς, αλλά σε όλους τους οργανισμούς παγκοσμίως. Πραγματικά, νοιαζόμαστε πολύ και ανησυχούμε για τους ανθρώπους μας. Όμως, παρά το αίσθημα αβεβαιότητας, παραμένουμε αισιόδοξοι και προσδοκούμε ένα καλύτερο, αλλά φυσικά διαφορετικό μέλλον. Αυτό το διάστημα μπορώ να σας πω ότι με μεγάλο ενθουσιασμό καταρτίζουμε και επεξεργαζόμαστε τις δράσεις της επόμενης χρονιάς, ένα ολοκληρωμένο πλάνο που στηρίζεται στους βασικούς πυλώνες της επικοινωνίας, της διασκέδασης, της αφοσίωσης, της υγείας και της ευεξίας, της υποστήριξης και της μάθησης.
Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποί μας έχουν ό,τι χρειάζονται ή τουλάχιστον όσα περισσότερα μπορούμε να τους παρέχουμε, ώστε να προσαρμοστούν ομαλά στη νέα πραγματικότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ένα είναι βέβαιο: οι οργανισμοί που θα βρεθούν στο πλευρό του ανθρώπινου δυναμικού τους θα είναι εκείνοι που θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στο διεθνές και εύθραυστο επιχειρηματικό περιβάλλον, και να αναδειχθούν νικητές.