H εταιρεία συμβούλων εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας Employ EDU λανσάρει την Ακαδημία Επαγγελματικού Προσανατολισμού, στόχος της οποίας είναι να προσφέρει άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Όπως αναφέρει η Employ EDU, η Ακαδημία Επαγγελματικού Προσανατολισμού έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στα άτομα που ασχολούνται με εκπαιδευτικά (και όχι μόνο) περιβάλλοντα την τεχνογνωσία και τις γνώσεις για να συμβουλεύουν και να υποστηρίζουν μαθητές και φοιτητές που προετοιμάζονται για την πρόσβαση σε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, καθώς και επαγγελματίες που επιθυμούν αλλαγή καριέρας και θέλουν να εργαστούν ως σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού. Το 7μηνης διάρκειας πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν φοιτητές (προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί), καθώς και εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες– εργαζόμενοι που πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις.

Οι απόφοιτοι που θα ολοκληρώσουν τη φοίτηση και θα αξιολογηθούν με τις υψηλότερες επιδόσεις, θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν άμεσα ως συνεργάτες στον εκπαιδευτικό όμιλο της  Employ EDU. Επιπρόσθετα, θα εφοδιαστούν με πιστοποίηση και με πρακτικές γνώσεις για να στελεχώσουν αντίστοιχες θέσεις και ρόλους στην εκπαίδευση, σε τμήματα ανθρώπινου δυναμικού, σε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και σε κέντρα συμβουλευτικής και υποστήριξης νέων και ενηλίκων, ως πιστοποιημένοι Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας.