Μια ειδική εβδομάδα εορτασμού, ξεκινώντας από την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, οργάνωσε η Kaizen Gaming με αφορμή την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία της στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, μετά από σχεδόν 2 χρόνια τηλεργασίας και διαδικτυακών συναντήσεων, οι εργαζόμενοι είχαν, πλέον, την ευκαιρία να συναντηθούν δια ζώσης και να συμμετέχουν σε team building παιχνίδια, να βγάλουν φωτογραφίες, αλλά και να απολαύσουν λαχταριστές λιχουδιές, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα κατά της πανδημίας.

Όπως εξήγησε στο Workforce η Αλεξάνδρα Λόη, HR Director της εταιρείας, αυτή ήταν μια πρωτοβουλία για να κάνει ξεχωριστή την επιστροφή στο γραφείο. Για πολλούς εργαζόμενους, μάλιστα, αυτή ήταν και η πρώτη επαφή τους με τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, αφού η Kaizen Gaming συνέχισε να αναπτύσσετε, πραγματοποιώντας έναν σημαντικό αριθμό προσλήψεων. Η επιστροφή αυτή στους φυσικούς χώρους της εταιρείας έλαβε χώρα στο πλαίσιο του νέου υβριδικού μοντέλου εργασίας που ακολουθεί η Kaizen Gaming. Σύμφωνα με την Αλεξάνδρα Λόη, κάθε εργαζόμενος μπορεί κάθε μήνα να επιλέγει το πώς θα μοιράσει τον χρόνο του μεταξύ του γραφείου και της τηλεργασίας.

«Οι δύο επιλογές που προσφέρονται αυτή τη στιγμή είναι είτε 3 μέρες στο γραφείο και 2 στο σπίτι είτε 1 μέρα στο γραφείο και 4 στο σπίτι, ενώ φυσικά υπάρχει πρόβλεψη για περισσότερη ευελιξία σε έκτακτες περιπτώσεις» τόνισε χαρακτηριστικά. Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς υποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι το εν λόγω μοντέλο εργασίας, η Α. Λόη υπογράμμισε τη θετική αντίδραση των ανθρώπων της εταιρείας, καθώς έτσι είναι σε θέση να ξαναβρεθούν και να ξανασυνομιλήσουν δια ζώσης με τους συναδέλφους τους.