Ημέρα meeting free καθιέρωσε εδώ και λίγο καιρό η Interamerican, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής και της νέας δομής διοίκησης που έχει χαράξει τους τελευταίους μήνες. Ημέρα meeting free έχει καθιερωθεί κάθε δεύτερη Τετάρτη, κατά την διάρκεια της οποίας τα στελέχη της εταιρείας “κλειδώνουν” το calendar τους και δεν αποδέχονται προσκλήσεις για συναντήσεις, είτε είναι διαδικτυακές, είτε δια ζώσης.

Την ημέρα αυτή τα στελέχη της Interamerican εστιάζουν στην ολοκλήρωση των tasks που έχουν συσσωρευθεί τις προηγούμενες ημέρες, ενώ παίρνουν πλέον τον απαραίτητο χρόνο ώστε να προγραμματίσουν τις υπόλοιπες εργασίες τους και να ορίσουν νέες προτεραιότητες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Ειρήνη Γιακιντζή, Organization & People Advisor της Interamerican, «εμείς στο HR Team της Interamerican πιστεύουμε ότι για να ξεκινήσει κάτι καλό για τους ανθρώπους μας, πρέπει πρώτα να το αγκαλιάσουμε οι ίδιοι, να το κάνουμε πράξη και να το μεταδώσουμε σε όλους».

Οι meeting free days αποτελούν μια ολοένα και πιο διαδεδομένη τακτική των εταιρειών, στο πλαίσιο της μείωσης της εργασιακής έντασης και του εργασιακού άγχους των στελεχών, στοιχεία που επιβαρύνουν την ψυχική τους υγεία, αλλά παράλληλα επηρεάζουν αρνητικά και την παραγωγικότητά τους.