Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των Μελών της Κριτικής Επιτροπής των Education Leaders Awards 2018, με την κα. Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρο του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και πρώην υπουργό Παιδείας και Πρόεδρο της φετινής διοργάνωσης να παραχωρεί στη συνέχεια συνέντευξη τύπου.

Πιο συγκεκριμένα,  η κα. Α. Διαμαντοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η πρωτοβουλία των Education Leaders Awards είναι πολύ σημαντική, διότι δίνει τη δυνατότητα να αναδειχθούν οι καλύτερες πρακτικές. Η συμμετοχή στην κριτική επιτροπή ανθρώπων με πολύ μεγάλη εμπειρία από όλους τους χώρους της εκπαίδευσης είναι επίσης σημαντική. Τα βραβεία υπηρετούν δυο βασικούς στόχους. Πρώτον, την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή ανθρώπων από τον χώρο της εκπαίδευσης που έχουν να παρουσιάσουν σημαντικές ιδέες, άρα να υπάρχει ανταλλαγή ιδεών σε μια πλατφόρμα και δεύτερον να υπάρξει η διάκριση και η αριστεία, άρα να δημιουργηθούν τα πρότυπα εκείνα, που ουσιαστικά δίνουν στους ανθρώπους την ενθάρρυνση να προχωρήσουν και να δημιουργήσουν οι ίδιοι».

Σημειώνεται ότι τα Education Leaders Awards διοργανώνονται για τρίτη χρονιά με στόχο να αναδειχθούν οι καλές πρακτικές και η καινοτομία στον χώρο της εκπαίδευσης. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί την ημέρα της βράβευσης των νικητών στις 18 Μαΐου,
έρευνα της Global link για τις απόψεις των εκπαιδευτικών σήμερα στα θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα με κυρίαρχο εκείνο της αξιολόγησης. Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για την επιλογή των νικητών της φετινής διαδικασίας θα βρίσκεται σε εξέλιξη online ως τις 23 Μαρτίου.
Περισσότερες πληροφορίες: www.educationleadersawards.gr