Για 6η χρονιά, ο θεσμός των Education Leaders Awards, που διοργανώνεται από την BOUSSIAS, ανέδειξε το πανόραμα των βέλτιστων πρακτικών στην εκπαίδευση και επιβράβευσε φορείς και εκπαιδευτικούς από όλες τις βαθμίδες.

Δεδομένων των δύσκολων συνθηκών λόγω της πανδημίας, η συμμετοχή στα Education Leaders Awards 2021 ξεπέρασε κάθε προσδοκία και κορυφώθηκε με την Τελετή Βράβευσης και Φωτογράφισης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31 Μαΐου, στο House 124, με την παρουσία της Προέδρου και μελών της Κριτικής Επιτροπής. Η Πρόεδρος της Επιτροπής, Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς και τα μέλη της επιτροπής -εκπαιδευτικοί, εμπειρογνώμονες, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων- αξιολόγησαν φέτος περισσότερες από 210 υποψηφιότητες και επικύρωσαν τους νικητές, σύμφωνα με τις βαθμολογίες που εκείνες είχαν συγκεντρώσει.

Η Α. Διαμαντοπούλου δήλωσε σχετικά: «Η πανδημία υπήρξε επιταχυντής του ψηφιακού μετασχηματισμού σε όλες τις χώρες. Στην πρώτη γραμμή των αλλαγών τα εκπαιδευτικά συστήματα. Εκπαιδευτικοί από όλα τα σημεία της Ελλάδος, από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απέδειξαν με τη συμμετοχή τους και την κατάθεση του διαδικτυακού και όχι μόνο έργου τους τις τεράστιες δυνάμεις που έχει η χώρα μας. Φέτος, υπήρξε η μεγαλύτερη συμμετοχή από ποτέ! Σχολεία, εκπαιδευτικοί Οργανισμοί, Πανεπιστήμια, καινοτόμα προγράμματα αποτυπώνουν τη δημιουργία και την αριστεία σε όλους τους επιμέρους τομείς του εκπαιδευτικού συστήματος. Η συμμετοχή είναι κορυφαία πράξη, η βράβευση κορυφαία αναγνώριση. Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσους και σε όσες συμμετείχαν και σε όσους και όσες βραβεύτηκαν».

Oι top διακρίσεις
Κορυφαίες διακρίσεις για φέτος ήταν οι Εκπαιδευτικοί της Χρονιάς και το Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο της Χρονιάς. Ως Εκπαιδευτικοί της Χρονιάς διακρίθηκαν για το σημαντικό τους έργο, οι Νικόλαος Γαλάνης και Κωνσταντίνα Στρατή, για την προσφορά τους στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Αργολίδας. Το βραβείο τους απονεμήθηκε από την Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής. Επίσης, τους προσφέρθηκε ως δώρο ένα χαρακτικό από την συλλογή του πρώην πρύτανη Πολυτεχνείου Κρήτης και μέλους της επιτροπής, Ιωακείμ Γρυσπολάκη, ενώ τα Φροντιστήρια Διακρότημα σε συνεργασία με την εταιρεία Theofylaktos προσέφεραν στους Εκπαιδευτικούς της Χρονιάς από ένα σετ γραφείου (χαρτοφύλακα και στυλό).
Με τον τίτλο Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο της Χρονιάς διακρίθηκε η Ελληνογερμανική Αγωγή, η οποία συγκέντρωσε πολύ υψηλές βαθμολογίες και διακρίσεις σε αρκετές κατηγορίες. Το βραβείο απονεμήθηκε επίσης από την Α. Διαμαντοπούλου.

Τη διάκριση Platinum για την υψηλότερη βαθμολογία ανά ενότητα βράβευσης έλαβαν το ThesSummerSchool, εργαστήριο ISEB, Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου και το St. Catherine’s British School. Τέλος, τιμητικό βραβείο για την προσφορά στα ελληνικά γράμματα και τον πολιτισμό, έλαβε η Σχολή Σαχέτι.
Σημειώνεται ότι ο θεσμός έχει την Τιμητική Υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Κολλεγίων και του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων. Χρυσός Χορηγός των Education Leaders Awards 2021 είναι ο Πρότυπος Εκπαιδευτικός Οργανισμός Ρούλα Μακρή. Χορηγοί Επικοινωνίας είναι οι EduAdvisor, Epaideia, Epixeiro, Neolaia, Newsbomb, Skywalker και Στέντορας.