Ως ένας από τους 10 Εργοδότες Επιλογές στη λιανική στην Ελλάδα, αναδείχθηκε η AB Βασιλόπουλος, σύμφωνα με το kariera.gr. Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία, έχοντας στο επίκεντρο κάθε δράσης τους ανθρώπους της, συνεχίζει να επενδύει συστηματικά στην προσωπική και στην επαγγελματική τους εξέλιξη, υλοποιώντας αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, δημιουργώντας ένα σύγχρονο και συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον και διασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας.

Επισημαίνεται ότι η AB Βασιλόπουλος έχει υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις από το 2020, με τις γυναίκες να αποτελούν το 64,59% του ανθρώπινου δυναμικού και το 50% της διοικητικής ομάδας, ενώ πραγματοποιεί ενημερωτικά webinars σχετικά με το φύλο και την αναπηρία, αναλαμβάνοντας και δράσεις για την υποστήριξη της υγείας και την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού.

Παράλληλα, η εταιρεία παρέχει στους ανθρώπους της προγράμματα ευεξίας και, μόνο το 2023, παρείχε πάνω από 375 χιλιάδες ώρες εκπαίδευσης, προχωρώντας στην κάλυψη του 73% των ανοικτών θέσεων εργασίας εσωτερικά, ενώ παρέχει ασφαλιστική κάλυψη σε όλους και προσφέρει σε όλους, επιπλέον, 50€ συνδυαστικά με 7% έκπτωση για τις αγορές στα καταστήματά της. Σημειώνεται, τέλος, ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος απασχολεί περισσότερους από 13.650 εργαζόμενους.