Η ανάδειξή της AbbVie Greece μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών στο πλαίσιο του θεσμού Best WorkPlaces 2016 αποτελεί επιβράβευση πρωτίστως αυτών που κάνουν μία εταιρεία ξεχωριστή: των εργαζομένων της.

Η διάκριση της AbbVie, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο του θεσμού Best WorkPlaces 2016 δεν ήρθε τυχαία και χωρίς συστηματική προσπάθεια. Η AbbVie ξεκίνησε την πορεία της το 2013 με κληρονομιά ένα πλούσιο σε εμπειρίες και γνώσεις παρελθόν αλλά με βούληση για ένα διαφορετικό μέλλον. Είπαμε τότε πως πρέπει πολλά πράγματα να τα κάνουμε διαφορετικά από μία παραδοσιακή φαρμακευτική εταιρεία. Θέλαμε η καινοτομία, να μην αφορά μόνο τα προϊόντα μας, αλλά να αντανακλάται επίσης στους τρόπους που εργαζόμαστε, στη μεταξύ μας επικοινωνία, στο χώρο που εργαζόμαστε.

Η προσπάθεια αυτή δεν θα μπορούσε να έχει επιτυχία αν δεν είχε αγκαλιαστεί πρώτα από τους εργαζόμενους της εταιρείας μας, τη διάθεσή τους για καινοτομία, στην αποτελεσματικότητά τους, στην ευελιξία, τις σχέσεις διαφάνειας και εμπιστοσύνης. Γι’ αυτό, η συγκεκριμένη διάκριση ανήκει πρωτίστως στους εργαζομένους μας, σε αυτούς που κάνουν την AbbVie μια ξεχωριστή εταιρεία. Το μοντέλο εργασίας που έχουμε επιλέξει και στηρίζουμε – αυτό της εργασίας από το σπίτι ή εκτός γραφείου και της ευελιξίας στα ωράρια – δείχνει το κλίμα εμπιστοσύνης που έχει πλέον παγιωθεί μεταξύ εταιρείας και εργαζομένων.

Η διαρκής επιμόρφωση, η εκμάθηση ή η τελειοποίηση ξένων γλωσσών, οι συνεχείς ομαδικές δραστηριότητες, οι διατμηματικές ομάδες συνεργασίας, που έχουμε συγκροτήσει για την επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων μας, θεωρούνται πλέον για μας στην AbbVie μία αυτονόητη εργασιακή πραγματικότητα και πρακτική που αντανακλάται και στα Best WorkPlaces. Ωστόσο, για μας ένα βραβείο δεν είναι ο τελικός στόχος, ούτε αυτοσκοπός. Είναι άλλος ένας σταθμός στην πορεία μας, άλλη μία υπενθύμιση πως υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης και εξέλιξης άλλο ένα κίνητρο να συνεχίσουμε να αναζητούμε νέους τρόπους και ιδέες που βελτιώνουν την εργασιακή μας πραγματικότητα και την επιχειρησιακή μας αποτελεσματικότητα.