Για τη φιλοσοφία της Accenture Ελλάδος και τους λόγους που την ανέδειξαν για 2η συνεχόμενη χρονιά ως Best Workplace μίλησε στο HR Professional o Νικόλαος Μοσχάτος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας.

HR Professional: Ποια είναι η Accenture και ποια η παρουσία της στην Ελλάδα σήμερα;

Νικόλαος Μοσχάτος: Η Accenture είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στους τομείς παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, Υπηρεσιών Τεχνολογίας και Οutsourcing. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων και καινοτόμων λύσεων, η Accenture βοηθά επιχειρήσεις και οργανισμούς να μεγιστοποιήσουν την απόδοσή τους. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν από το στρατηγικό σχεδιασμό και την αναδιοργάνωση διαδικασιών, μέχρι την υλοποίηση και τη διαχείριση σύνθετων πληροφοριακών συστημάτων. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1988 και απασχολεί πλέον 510 επαγγελματίες, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι από το 2009 έως σήμερα ο συνολικός αριθμός εργαζομένων έχει υπερδιπλασιαστεί (+182%). Συγκεκριμένα, το 2015 πραγματοποιήθηκαν ~200 προσλήψεις προκειμένου η εταιρεία να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των πελατών της. Το γραφείο της Αθήνας, ως μέλος του διεθνούς δικτύου της Accenture, εξυπηρετεί πελάτες στην Ελλάδα, την Κύπρο, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, έχοντας αναπτύξει ισχυρές και μακροχρόνιες συνεργασίες.

HR Professional: Ποιοι παράγοντες καθιστούν την Accenture ως έναν εξαιρετικό εργοδότη;

Νικόλαος Μοσχάτος: Προτεραιότητα του τμήματος HR είναι οι εργαζόμενοι να νιώθουν καλά στο χώρο της δουλειάς τους, να απολαμβάνουν τη συνεργασία με τους συναδέλφους τους σε Ελλάδα και εξωτερικό, και να εξελίσσονται επαγγελματικά και προσωπικά μέσα από την εργασία τους. Με τον τρόπο αυτό μπορούν καθημερινά να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και να συμβάλλουν στην πρόοδο της εταιρείας. Το τμήμα HR εφαρμόζει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού που ξεκινά από το στάδιο προσέλκυσης και επιλογής κατάλληλων ταλέντων, και συνεχίζεται με τη διαρκή ανάπτυξη και εξέλιξη των εργαζομένων μέσα από πληθώρα διαθέσιμων εργαλείων. Ταυτόχρονα, λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις ανάγκες των υπαλλήλων και της εταιρείας, αξιοποιώντας ποικίλα κανάλια αμφίδρομης επικοινωνίας.

Ένας από τους παράγοντες που καθιστά την Accenture ως εξαιρετικό εργοδότη είναι η επένδυση στις ιδιαίτερες ικανότητες του κάθε εργαζομένου και οι ευκαιρίες εκπαίδευσης που προσφέρει στο προσωπικό της. Για εμάς, η διαφορετικότητα και ο συνδυασμός ταλέντων είναι η δύναμή μας για περαιτέρω εξέλιξη. Τι είναι αυτό που μας παρακινεί; Οι εταιρικές μας Αξίες (Client Value Creation, One Global Network, Respect for the Individual, Best People, Integrity, Stewardship) τις οποίες πρεσβεύουμε καθημερινά μέσα από τις σχέσεις με τους συναδέλφους μας, τη συνεργασία με τους πελάτες μας και τις πρωτοβουλίες ΕΚΕ που αναλαμβάνουμε.

Φιλοδοξία της εταιρείας, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι να διατηρήσει την ανάδειξή της ως εργοδότης πρώτης επιλογής για τα καλύτερα στελέχη της αγοράς στον τομέα της. Η Ελλάδα, μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό τοπίο, αποτελεί επιτυχημένο παράδειγμα αυτής της προσέγγισης. Το ελληνικό γραφείο μεγαλώνει διαρκώς, αναλαμβάνει νέα έργα, ενισχύει τις παροχές προς τους εργαζόμενους και προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας στους νέους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

HR Professional: Τι σημαίνει για εσάς η διάκριση Best Workplaces Hellas 2016;

Νικόλαος Μοσχάτος: Η ανάδειξή μας στην 7η θέση της κατάταξης των επιχειρήσεων με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον (κατηγορία επιχειρήσεων με περισσότερους από 250 εργαζόμενους), είναι ένα ξεχωριστό ορόσημο για όλους εμάς στην Accenture. Η διάκριση αυτή για δεύτερη συνεχή χρονιά -και μάλιστα η άνοδος κατά 3 θέσεις- αποτελεί μια πολύ σημαντική επιτυχία. Η φιλοσοφία της Accenture είναι να αναπτύσσει τα δυνατά της σημεία ως κινητήρια δύναμη προόδου. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία επέλεξε στρατηγικά να επενδύσει κυρίως σε τομείς που αξιολογήθηκαν υψηλά την προηγούμενη χρονιά, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά τα αποτελέσματά της φέτος. Η διάκριση αυτή σηματοδοτεί ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση και αυξάνει το αίσθημα ευθύνης προκειμένου να στοχεύσουμε ακόμη υψηλότερα.