Για τα χαρακτηριστικά της Accenture Ελλάδος που την καθιστούν πρωτοπόρο στον κλάδο της, και τη σημασία της σημαντικής διάκρισης στον θεσμό των Best Workplaces, μίλησε στο HR PROFESSIONAL ο Νικόλαος Μοσχάτος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας.

HR PROFESSIONAL: Ποια είναι τα δυνατά χαρακτηριστικά της Accenture που την καθιστούν πρωτοπόρο στον κλάδο της;

Νικόλαος Μοσχάτος: Η Accenture δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Πληροφορικής, έχοντας ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την προσφορά ενός ευρέος φάσματος ολοκληρωμένων και καινοτόμων λύσεων. Οι λύσεις αυτές στηρίζονται στην πολυετή εμπειρία και στην εκτεταμένη τεχνογνωσία των ανθρώπων της, στοιχεία που βοηθούν τους πελάτες της να επιτυγχάνουν το μέγιστο επίπεδο αποδοτικότητας (high performance). Τα τελευταία χρόνια, ο τομέας του Digital αποτελεί μία πολύ δυναμική και αναπτυσσόμενη υπηρεσία, με το Athens Center of Excellence να απασχολεί 85 άτομα που ηγούνται έργων παγκόσμιας εμβέλειας.

HR PROFESSIONAL: Ποια είναι η συμβολή του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού στην επιτυχημένη πορεία της εταιρείας;

Νικόλαος Μοσχάτος: Το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, ως στρατηγικός εταίρος, αποσκοπεί να βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Business, αντιδρώντας άμεσα στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος. Η Accenture Ελλάδος έχει σημειώσει μια πορεία υγιούς ανάπτυξης, παρά το πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον των τελευταίων ετών. Η πορεία αυτή οφείλεται κυρίως στους ανθρώπους της, οι οποίοι με τη σειρά τους ανταποδίδουν με την πολύ καλή δουλειά τους την εμπιστοσύνη των πελατών της. Το ανθρώπινο δυναμικό της Accenture έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία 5 χρόνια, αριθμώντας σήμερα τους 470 εργαζόμενους. Το γεγονός αυτό αποτελεί για εμάς πρόκληση, ώστε να ενισχύσουμε τις πρακτικές μας σε όλα τα επίπεδα: επιδιώκουμε όχι μόνο την Προσέλκυση και Επιλογή ταλέντων, αλλά και τη συνεχή Ανάπτυξη των ανθρώπων μας. Στόχος μας είναι η δημιουργία πολλαπλών καναλιών επικοινωνίας για το προσωπικό και η ενίσχυση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που μας παρακινεί για την καλύτερη δυνατή απόδοση. Το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού είναι, παράλληλα, θεματοφύλακας των Εταιρικών Αξιών και του Εταιρικού Κώδικα Δεοντολογίας, στοιχεία που αποτελούν οδηγό της επαγγελματικής μας συμπεριφοράς αλλά και πηγή έμπνευσης για την επίτευξη των στόχων μας.

HR PROFESSIONAL: Τι σημαίνει για εσάς η διάκριση Best Workplaces Hellas 2015;

Νικόλαος Μοσχάτος: Η διάκρισή μας ανάμεσα στις 10 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον -για δεύτερη φορά μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια- μας γεμίζει με υπερηφάνεια. Ταυτόχρονα, αυξάνει το αίσθημα ευθύνης, ώστε να διατηρήσουμε τον πήχη ψηλά και να στοχεύσουμε ακόμη υψηλότερα. Οι άνθρωποί μας είναι σίγουρα το πιο σημαντικό κεφάλαιο που οφείλουμε να διαφυλάσσουμε και να αναπτύσσουμε συνεχώς. Το περιβάλλον γύρω μας αλλάζει ταχύτατα και οι προκλήσεις γίνονται όλο και περισσότερες. Το ανθρώπινο δυναμικό μας, με χαμηλό ηλικιακό μέσο ορό τα 28 έτη, απαιτεί από εμάς «πολύ-επίπεδη δράση». Η generation Y είναι εδώ και η αδράνεια δεν είναι αποδεκτή. Εμείς, θα συνεχίσουμε να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία, να ακούμε προσεκτικά και να καταλαβαίνουμε τις ανάγκες των ανθρώπων μας. Σκοπός μας είναι να τους βοηθάμε να εξελίσσονται τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.