Στο νέο πρόγραμμα με τίτλο «Act Achieve, Change, Together» της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρθηκε η Αγγελίνα Κουτσομητοπούλου, Head of Organizational Development & Ιnternal Communications της Τράπεζας Πειραιώς, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ). Όπως είπε, αντιλαμβανόμενη η Τράπεζα τα νέα δεδομένα της πανδημίας, ενσωμάτωσε τις νέες μορφές εργασίας που αυτή επέβαλλε στις πρωτοβουλίες του προγράμματος Μετασχηματισμού της Τράπεζας «Act Achieve, Change, Together».

Μέσα από το «Act» η Τράπεζα στοχεύει μεταξύ άλλων στην ενδυνάμωση των ανθρώπων της, την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους και τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος, όπου η εξαιρετική απόδοση αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται. «Σε παγκόσμιο επίπεδο, η πανδημία έφερε το ψηφιακό μετασχηματισμό πιο κοντά και μας έκανε να αναλογιστούμε εκ νέου τον τρόπο που εργαζόμαστε.

Με σύμμαχό μας την τεχνολογία και παρακολουθώντας στενά το σχεδιασμό του νέου νομοθετικού πλαισίου, η νέα μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι να βρούμε την εξίσωση που ισορροπεί την εργασία από απόσταση με τη φυσική παρουσία στο γραφείο» ανέφερε η ίδια. Και κατέληξε: «Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Τράπεζας Πειραιώς είναι οι άνθρωποί της και η ισχυρή κουλτούρα συνεργασίας που χτίστηκε όλα τα χρόνια με τη δια ζώσης καθημερινή επαφή. Η επόμενη μέρα απαιτεί να αξιοποιήσουμε τα οφέλη που προσφέρουν οι νέοι τρόποι εργασίας, χωρίς να θυσιάσουμε τους δεσμούς μας και τα χαρακτηριστικά που μας ξεχωρίζουν».