Κοινή ανοιχτή επιστολή εξέδωσαν οι τρεις παγκόσμιοι ηγέτες στον κλάδο των υπηρεσιών του Ανθρώπινου Δυναμικού, με στόχο την ενεργοποίηση των εταιρειών και των εργαζομένων για την ασφαλή επιστροφή στην εργασία.

Ειδικότερα, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των μεγαλύτερων ομίλων παροχής υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού στον κόσμο, ManpowerGroup, Randstad και Adecco Group, απευθύνουν πρόσκληση για την ανάληψη δράσεων και την προώθηση της συνεργασίας, με στόχο τη μέγιστη δυνατή προσαρμογή στη νέα κανονικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, οι ενέργειες της συμμαχίας βασίζονται στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σχετικά με τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας, τα οποία είτε πρέπει να θεσπιστούν από την αρχή είτε να ανανεωθούν στο πλαίσιο της νέας «προσωρινής» οικονομίας, η οποία προϋποθέτει την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Όπως τονίζουν στην κοινή επιστολή τους οι Jacques van den Broek, CEO, Randstad NV, Alain Dehaze, CEO, The Adecco Group και Jonas Prising, CEO, ManpowerGroup, «απαιτείται αγαστή συνεργασία και συντονισμός από πολλά εμπλεκόμενα μέρη, ξεκινώντας από τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις, φτάνοντας μέχρι και τα συνδικάτα και ινστιτούτα». Σημειώνεται, τέλος, ότι στην Ελλάδα, η πρωτοβουλία των τριών αυτών εταιρειών στηρίζεται και από το θεσμικό φορέα του κλάδου, την ΕΝΙΔΕΑ (Ένωση Ιδιωτικών Εταιρειών Απασχόλησης).