Στρατηγική στήριξης προς τους πρόσφυγες ώστε να ενταχθούν στις τοπικές κοινωνίες ως ισότιμα μέλη του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων ανακοίνωσε το Adecco Group. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, το Group σχεδιάζει να στηρίξει 85.000 πρόσφυγες στην αναζήτηση εργασίας, εκπαιδεύοντας παράλληλα 17.000 άτομα μέχρι το τέλος του 2027.

Την ίδια στιγμή, η ελβετική εταιρεία δήλωσε επίσης ότι εγκαινιάζει έναν ιστότοπο μέσω τα οποίου θα βοηθηθούν οι πρόσφυγες να βρουν δουλειά. «Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εργασία δεν είναι απλώς μια πηγή εισοδήματος, αλλά ένα πρώτο, σημαντικό βήμα για την ανοικοδόμηση μιας ζωής, την ενσωμάτωση σε μια νέα χώρα και στην κοινωνία», δήλωσε ο Christoph Catoir, επικεφαλής της Adecco General Staffing.

Όπως αναφέρει το Reuters, τον Ιούνιο του 2023 η Adecco είχε δηλώσει ότι ήθελε να εξασφαλίσει θέσεις εργασίας για 50.000 πρόσφυγες και να παρέχει τεχνική και γλωσσική κατάρτιση για 10.000, ωστόσο πλέον ενισχύει περαιτέρω την προσπάθεια αυτή.

Η Adecco έχει ήδη ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα στη Γερμανία για να βοηθήσει στην απασχόληση 10.000 προσφύγων μέχρι το τέλος του 2025. Η τελευταία πρωτοβουλία της στοχεύει στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως οι γλωσσικές δεξιότητες, τα ζητήματα μεταφοράς, η έλλειψη παιδικής μέριμνας, καθώς και τα ανεπαρκή κοινωνικά και επαγγελματικά δίκτυα.