Λαμβάνοντας υπόψη τις δραματικές παγκοσμίως συνθήκες στην αγορά εργασίας, σχεδόν 300 εκατομμύρια νέοι 15 έως 24 χρόνων είναι άνεργοι, ενώ η ανεργία στην Ευρωζώνη πραγματοποίησε νέο ρεκόρ φτάνοντας στο 24%, οι εργαζόμενοι στην Adecco σε όλον τον κόσμο άπλωσαν το χέρι τους για να προσφέρουν βοήθεια σε νέους που αναζητούν εργασία.

 Καθοδηγούμενοι από την πεποίθηση ότι η εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων, περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι της Adecco σε 50 χώρες συμμετείχαν στο πρόγραμμα Adecco Way to Work™ στις 30 Απριλίου, βγήκαν στους δρόμους, επισκέφθηκαν σχολεία και πανεπιστήμια και ενημέρωσαν τον κόσμο για τη νέα ιστοσελίδα του ομίλου www.adeccowaytowork.com, που προσφέρει χρήσιμα εργαλεία βελτίωσης των δεξιοτήτων των νέων που αναζητούν εργασία, ώστε να αποκτήσουν τα εφόδια που χρειάζονται και να επιτύχουν στην προσπάθεια εύρεσης της εργασίας που τους ταιριάζει.

Συνολικά, υπολογίζεται ότι περισσότεροι από μισό εκατομμύριο νέοι μίλησαν με εργαζομένους του ομίλου την ημέρα αυτή. Περίπου10.000 εργαζόμενοι της Adecco συμμετείχαν σε ενέργειες που διοργανώθηκαν εκείνη την ημέρα είτε σε δρόμους των πόλεων και σε δημόσιους χώρους είτε στα γραφεία της Adecco, που άνοιξαν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν του νέους, οι οποίοι θέλησαν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα.

Η ιστοσελίδα του προγράμματος Adecco Way to Work™ δέχθηκε περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες. Με αυτό το εφαλτήριο, και ως μέρος του προγράμματος Adecco Way to Work™– η Adecco ανακοίνωσε το διαγωνισμό Around the World in 80 Jobs™, που απευθύνεται σε νέους και στόχο έχει να δείξει στον κόσμο πως οι εμπειρίες ζωής και η επαγγελματική εμπειρία πάνε μαζί.

Με βάση μια διαδικασία επιλογής που τρέχει μέσω της ιστοσελίδας Adecco Way to Work™, η Adecco θα δώσει αυτό το καλοκαίρι την ευκαιρία σε 8 νέους να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν τον κόσμο της εργασίας μέσα από 80 διαφορετικά επαγγέλματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα ταξίδια τους και τις εμπειρίες που θα αποκομίσουν κάνοντας ο καθένας από 10 διαφορετικά επαγγέλματα θα μοιραστούν με την κοινότητα του Adecco Way to Work μέσω καναλιών κοινωνικής δικτύωσης.