Ο ΑΔΜΗΕ εγκαινιάζει επισήμως την επόμενη Πέμπτη 11 Απριλίου το νέο του Εκπαιδευτικό Κέντρο στο Περιστέρι, στο οποίο διεξάγεται το εξειδικευμένο και δομημένο πρόγραμμα κατάρτισης του φορέα για τεχνικό προσωπικό στον κλάδο της Ενέργειας.

Με το νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων, υπό τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του ΑΔΜΗΕ, η εταιρεία επενδύει στην επιμόρφωση και στην τεχνική κατάρτιση των εργαζομένων της, τόσο για τα μεγάλα project που «τρέχουν», όσο και εκείνα που αναμένεται να ξεκινήσουν, όπως οι νέες διεθνείς διασυνδέσεις με χώρες των Βαλκανίων, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Το νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο του ΑΔΜΗΕ άνοιξε τις πύλες του τον Σεπτέμβριο του 2023 και τον Δεκέμβριο ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο πρόγραμμα κατάρτισης για τεχνικούς Γραμμών Μεταφοράς, Τεχνικούς Υποσταθμών και ΚΥΤ και Χειριστές Επιτηρητές.

Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κτίριο, με πέντε αίθουσες εκπαίδευσης εξοπλισμένες με σύγχρονα μέσα διδασκαλίας και εργαστήριο ηλεκτροτεχνίας, οι τεχνικοί Γραμμών Μεταφοράς, οι τεχνικοί Υποσταθμών / Κέντρων Υπερυψηλής Τάσης και οι Χειριστές – Επιτηρητές Υποσταθμών / Κέντρων Υπερυψηλής Τάσης της εταιρείας, λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και τεχνικές ικανότητες, προκειμένου να εκτελούν τις εργασίες τους με ασφάλεια και τεχνικά ορθό τρόπο.

Το πρόγραμμα του Εκπαιδευτικού Κέντρου περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση, εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτικές ασκήσεις και εκπαίδευση στο πεδίο. Μετά την ολοκλήρωση της θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν αποκτήσει στοχευμένη τεχνική εξειδίκευση και θα έχουν τη δυνατότητα, μετά από επιτυχή εξέταση, να αποκτήσουν σχετική πιστοποίηση. Στο νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο δίνεται η δυνατότητα σχεδιασμού εξειδικευμένων και καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως on demand εκπαιδεύσεις, ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες του Συστήματος Μεταφοράς, στοχευμένες εκπαιδεύσεις σε εξειδικευμένα αντικείμενα, εκπαιδεύσεις σε νέα πεδία και νέες τεχνολογίες και προγράμματα Υγείας & Ασφάλειας.