Με την παρουσία περισσότερων από 150 εκπροσώπων εταιρειών και φορέων στην Ελλάδα και των πιο ελπιδοφόρων στους τομείς της πληροφορικής και τεχνολογίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 η εκδήλωση της Alliance For Digital Employability (Συμμαχία για την Ψηφιακή Απασχολησιμότητα - AFDEmp) για την επέτειο των δύο ετών προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία με τα προγράμματα επανειδίκευσης στον Προγραμματισμό, τα Coding Bootcamps.

Η AFDEmp είναι μια εθελοντική πρωτοβουλία του Προέδρου των Ευρωπαίων Πληροφορικών (CEPIS) Βύρωνα Νικολαΐδη, διακεκριμένων ακαδημαϊκών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργου Δουκίδη, Διομήδη Σπινέλλη, Κατερίνας Πραματάρη, Πάνου Λουρίδα, του προέδρου της HePIS Νίκου Φαλδαμή, της διευθύντριας της HePIS Ελένης Νικολαΐδου και άνω των 200 εταιρειών και επιχειρηματικών φορέων.

Στόχος της είναι να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά και να βοηθήσει όσους επιθυμούν να αλλάξουν καριέρα μέσω της ταχύρρυθμης εκπαίδευσής τους σε ψηφιακές δεξιότητες υψηλού επιπέδου. Σήμερα, μέσα από τις δράσεις της AFDEmp, περισσότεροι από 200 άνεργοι πτυχιούχοι με διαφορετικό εκπαιδευτικό υπόβαθρο έχουν επανειδικευτεί σε δεξιότητες πληροφορικής που εμφανίζουν μεγάλη ζήτηση και έχουν προσληφθεί ως προγραμματιστές. Στην εκδήλωση η AFDEmp βράβευσε τις συνεργαζόμενες εταιρείες, ως έμπρακτη αναγνώριση της συμβολής τους σε αυτή την προσπάθεια.