Τις ριζοσπαστικές ιδέες του Gary Hamel, γύρω από τη διοικητική καινοτομία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερα από 350 υψηλόβαθμα στελέχη, τα οποία παρευρέθηκαν στην ημερίδα «Gary Hamel on the Future of Management» την 1η Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο G. Hamel, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως «ο business thinker με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο», προβλημάτισε τους Γενικούς Διευθυντές και τους μάνατζερ του ακροατηρίου, σχετικά με τη βιωσιμότητα των υφιστάμενων διοικητικών συστημάτων.

Μάλιστα, τόνισε χαρακτηριστικά: «το αύριο της διοίκησης δεν μπορεί να κατασκευάζεται με χθεσινές συνταγές». Μέσα από ποικιλία παραδειγμάτων και ανοιχτό διάλογο με το κοινό παρουσίασε την πρωτοποριακή του αντίληψη γύρω από το μέλλον του μάνατζμεντ.

Ο οργανισμός που θα επιβιώσει θα είναι αυτός που θα προσαρμόζει τη διοίκησή του στα νέα δεδομένα της επιχειρηματικής πραγματικότητας. Οι εταιρείες με μέλλον είναι εκείνες που γνωρίζουν πώς να κινούνται ταχύτερα από τις αλλαγές και να εκμεταλλεύονται δημιουργικά τις δεξιότητες των ανθρώπων τους. Η ανοιχτή – δημοκρατική διοίκηση και η συνεχής αναζήτηση νέων ιδεών γύρω από το μάνατζμεντ αποτελούν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των εταιρειών που επιθυμούν να ξεχωρίσουν. Οι επιχειρήσεις, αυτή τη στιγμή, διοικούνται από τους διανοητές του μάνατζμεντ του προηγούμενου αιώνα. Έφτασε, λοιπόν, η στιγμή να ανατρέψουμε την απαρχαιωμένη διοίκηση και να κινηθούμε με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο. Τα σημερινά, όμως, συστήματα διοίκησης είναι διαμορφωμένα με τρόπο που εγγυώνται τη συνέχεια και όχι την αλλαγή. Ο G. Hamel παρότρυνε όλους τους παρευρισκόμενους να γίνουν περισσότερο ανατρεπτικοί και επινοητικοί απορρίπτοντας τα best practices.

Τον διεθνούς φήμης ομιλητή προλόγισε ο Κώστας Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, GENESIS Pharma και παλιός μαθητής του G. Hamel στο London Business School. Το συνέδριο έκλεισε με πάνελ στο οποίο διευθυντικά στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων σχολίασαν τα συμπεράσματα της ομιλίας του γκουρού της διοικητικής καινοτομίας και τις πιθανότητες εφαρμογής των ιδεών του στην Ελληνική πραγματικότητα. Την ημερίδα συντόνισε η Όλγα Επιτροπάκη, Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του Προγράμματος MSc in Strategic Human Resource Management, ALBA Graduate Business School.