Εξακολουθεί να αυξάνεται η εμπιστοσύνη των εργαζομένων και να μειώνεται ο φόβος απώλειας εργασίας σύμφωνα με την έρευνα Workmonitor της Randstad για το 2ο τρίμηνο του 2014.

Πιο συγκεκριμένα η έρευνα κατέγραψε για την Ελλάδα περαιτέρω μείωση 1% στο φόβο απώλειας της θέσης εργασίας, ενώ ταυτόχρονα η εμπιστοσύνη των εργαζομένων για την εξεύρεση ανάλογης εργασίας μέσα στους επόμενους 6 μήνες αυξήθηκε κατά 2%, σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2014. Αντίστοιχα η προσδοκία για απασχόληση, μέσα στους επόμενους 6 μήνες, σε μια διαφορετική θέση από αυτή που έχουν σήμερα αυξήθηκε κατά 5%, φτάνοντας στο 47% στην Ελλάδα, ενώ η εμπιστοσύνη των εργαζομένων για εξεύρεση ανάλογης εργασίας αυξήθηκε επίσης στη Σλοβακία (+1%), τη Νέα Ζηλανδία (+8%), το Λουξεμβούργο (+8%) και την Ινδία (+5%).

Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι ότι μόνο το 10% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δηλώνουν ότι ασχολούνται ενεργά με την αναζήτηση νέας θέσης εργασίας αυτό το τρίμηνο, διαμορφώνοντας μια μείωση της τάξης του 4,2%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Αναφορικά με την Εργασιακή Ικανοποίηση στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας αυτή αυξήθηκε κατά 2%, φτάνοντας συνολικά στο 59%, σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο. Σε παγκόσμιο επίπεδο ωστόσο παραμένει στα ίδια υψηλά επίπεδα με το προηγούμενο τρίμηνο, με τους εργαζόμενους στο Μεξικό (80%), τη Νορβηγία (79%) και την Ινδία (77%) να συνεχίζουν να είναι οι πιο ικανοποιημένοι με τον εργοδότη τους.
 
Μείωση 7% σε τον τομέα καταγράφεται στη Γερμανία φτάνοντας το 67%, ενώ οι εργαζόμενοι με τη χαμηλότερη ικανοποίηση από την εργασία τους εντοπίζονται στην Ιαπωνία (40%) και το Χονγκ Κονγκ (46%). Σχετικά με τους σημαντικότερους λόγους για αλλαγή εργασίας το 82% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δήλωσε ‘οτι θα εκμεταλλευόταν την ευκαιρία να αλλάξει θέση εργασίας, εάν είχε προσφορά για περισσότερα χρήματα και το 76% δήλωσε ότι θα άλλαζε θέση εργασίας προκειμένου να βελτιώσει τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας του, ενώ το 59% θα άλλαζε θέση εργασίας εάν μπορούσε να βρει μια δουλειά που να ταιριάζει καλύτερα με το εκπαιδευτικό του υπόβαθρο, παρά το γεγονός ότι το 62% δήλωσε ότι η τρέχουσα εργασία του είναι σχετική με την εκπαίδευσή του.