Κατά 1,5% αυξήθηκε η ανεργία στην Ισπανία τον Αύγουστο, μετά την πτώση που είχε καταγράψει τους τέσσερις προηγούμενους μήνες.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, συνολικά, ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία στο τέλος Αυγούστου ανήλθε σε 3,97 εκατομμύρια. Μέσα σε έναν χρόνο, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 9,3% (επιπλέον 340.581 άνεργοι).

Το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (ΙΝΕ) της Ισπανίας, που χρησιμοποιεί διαφορετικές μεθόδους υπολογισμού, ανακοίνωσε στο τέλος Ιουλίου πως το ποσοστό ανεργίας συνέχισε να αυξάνεται το δεύτερο τρίμηνο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, στην Ισπανία καταγράφηκε τον Ιούλιο το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας της ευρωζώνης, φτάνοντας το 20,3% ενώ ο μέσος όρος ήταν 10%.

«Συνήθως στην Ισπανία στο τέλος του καλοκαιριού τα ποσοστά ανεργίας αρχίζουν να αυξάνονται» δήλωσε η υπουργός Οικονομίας Έλενα Σαλγάδο μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser. Η Σαλγάδο, φάνηκε αισιόδοξη τονίζοντας «τα σημερινά στοιχεία δείχνουν πως αρχίζει να σταθεροποιείται η αγορά εργασίας και αυτό σημαίνει πως τους επόμενους μήνες θα έχουμε καλύτερα νέα από τον τομέα της ανεργίας».