Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρ. Λαγκάρντ είπε σε συνέντευξή της, η οποία δημοσιεύθηκε στο τεύχος του γερμανικού περιοδικού Brigitte, ότι επιθυμεί η αναλογία των γυναικών εργαζομένων στο ΔΝΤ από το 20% του συνόλου, σήμερα, να ανέλθει σύντομα στο 30%.

«Όταν ήμουν νεότερη, είχα την άποψη -όπως ίσως σήμερα η Άνγκ ελα Μέρκελ- ότι οι γυναίκες δεν έχουν ανάγκη να αυξήσουν την αντιπροσώπευσή τους στους χώρους εργασίας», δηλώνει στην ίδια συνέντευξη η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ. «Όμως, έχω πλέον μεταβάλει αυτή την άποψη» και «επιθυμώ από 20% σήμερα σύντομα να ανέλθει στο 30% του συνόλου το ποσοστό των γυναικών εργαζομένων στο ΔΝΤ».

Επισήμως, το ΔΝΤ δεν κάνει αναφορές στην αναλογία αντρών και γυναικών στο σύνολο του προσωπικού του και σε ό,τι αφορά την πολιτική του για τις μελλοντικές προσλήψεις. Παλαιότερα είχε γίνει αναφορά σε έναν «επίσημο στόχο» για το θέμα αυτό. Το 2008, είχε τεθεί επίσημα ο στόχος το 2014 στο σύνολο του προσωπικού οι γυναίκες να αντιπροσωπεύουν ποσοστό 20%.

Το 2010 ο στόχος επιτεύχθηκε, δεδομένου ότι στην κατηγορία Β, των ανώτερων στελεχών, το 21,5% ήταν γυναίκες (την 31η Δεκεμβρίου).
Προ τετραετίας, το ποσοστό ήταν 15,6%. Η Κρ. Λαγκάρντ είναι η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, ύστερα από 10 άντρες, πέρυσι τον Μάιο.