Αυξήσεις στις αμοιβές έως και 20%, αλλά και περιορισμό των ωρών εργασίας θα παρέχουν σε νέους τραπεζίτες (junior bankers) οι αμερικανικές τράπεζες JPMorgan Chase, Bank of America και Goldman Sachs.

Οι διοικήσεις των επενδυτικών τραπεζών σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν νέα ταλέντα, αλλά κυρίως να κρατήσουν στους κόλπους τους νέους σε ηλικία εργαζόμενους που έχουν ξεχωρίσει, εξετάζουν να χορηγήσουν από το 2015 αυξήσεις έως και 20% σε αυτή την κατηγορία του προσωπικού τους. Σύμφωνα με το CNBC ενδεικτικά μια τέτοια αύξηση σημαίνει ότι το πρώτο έτος εργασίας τους οι αναλυτές των εν λόγων τραπεζών θα κερδίζουν περίπου 85.000 δολάρια (προ μπόνους), από 71.000 δολάρια σήμερα.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Bloomberg, και η Citigroup προγραμματίζει παρόμοιες αυξήσεις σε μια προσπάθεια να προσελκύσει νέους τραπεζίτες με δεξιότητες ή να αποφύγει την μετακίνηση στελεχών της προς τις ανταγωνίστριες τράπεζες που θα παρέχουν καλύτερους μισθούς. «Επανεξετάζουμε συνεχώς τα προγράμματα αναλυτών και συνεργατών προκειμένου να προσελκύσουμε και να διατηρήσουμε τα καλύτερα ταλέντα» ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Citigroup, Danielle Romero-Apsilos.