«Τα πρόσφατα στοιχεία της Εργάνης δείχνουν πως η ελληνική αγορά εργασίας αλλάζει σταδιακά προς το καλύτερο και γίνεται πιο δίκαιη με όρους ισότητας και συμμετοχής των γυναικών στην απασχόληση, πιο ποιοτική με όρους καλύτερων αμοιβών και θέσεων εργασίας, και πιο δυναμική με όρους ποσοτικούς ως προς την αύξηση της απασχόλησης και την ένταξη σε αυτή όλο και περισσότερων εργαζομένων».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο in.gr και στην Ελένη Στεργίου, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος. Όπως είπε, το 2022 συγκριτικά με το 2018 η ανεργία μειώθηκε κατά 40%, ενώ δημιουργήθηκαν συνολικά 263.000 νέες θέσεις. Ο μέσος μισθός αυξήθηκε κατά 130 ευρώ το μήνα από 1046 σε 1176 ευρώ, (δηλαδή ετησίως κατά 1.820 ευρώ) και ο κατώτατος κατά 882 ευρώ το χρόνο, παραπάνω δηλαδή από έναν πρόσθετο 15ο μισθό και στις δυο περιπτώσεις. Το σημαντικότερο όμως στοιχείο κατά τον ίδιο είναι όπως είπε, η σημαντική αύξηση των γυναικών και των νέων που εργάζονται και η δραστική μείωση κατά 35% των θέσεων εργασίας με αμοιβές κάτω των 700 ευρώ.

«Η χώρα μας διαχρονικά σημείωνε την χαμηλότερη συμμετοχή γυναικών και νέων στην αγορά εργασίας ακριβώς διότι έλειπε μια πολιτική που να αντιμετωπίζει τα εμπόδια που έβρισκαν στην αναζήτηση εργασίας. Αυτά φαίνονται πλέον ότι αφαιρούνται σταδιακά με αποτέλεσμα η Ελλάδα να σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση απασχόλησης γυναικών και νέων στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Φυσικά βρισκόμαστε ακόμη σε χαμηλό επίπεδο και πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα» κατέληξε ο ίδιος.