Ολοκληρώθηκε το 8ο τριήμερο του Agrifood Leadership, του πρώτου εξειδικευμένου προγράμματος Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή που υλοποιεί ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά. Το εκπαιδευτικό τριήμερο, το οποίο είναι και το τελευταίο του προγράμματος για την τρέχουσα χρονιά, διεξήχθη στην Αθήνα, στο Λουτράκι και τη Νεμέα από τις 24 έως τις 26 Μαΐου, με χορηγό την NuAqua.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος του Agrifood Leadership είναι «να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γίνουν μέλη μιας κοινότητας ηγετών, να δικτυωθούν με καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου της Αγροδιατροφής και να συζητήσουν για τις νέες τάσεις στην παραγωγή, μεταποίηση και εφοδιαστική αλυσίδα». Βασικός εκπαιδευτής του τριημέρου ήταν ο Στάθης Κλωνάρης, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης του Γ.Π.Α., του οποίου οι εισηγήσεις αφορούσαν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και το ελληνικό στρατηγικό σχέδιο. Αναλύθηκαν πτυχές της κοινής γεωργικής πολιτικής και οι δυνατότητες που αυτή προσφέρει σε όσους απασχολούνται στον τομέα της Αγροδιατροφής. Το Agrifood Leadership του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι το πρώτο εξειδικευμένο πρόγραμμα Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή στην Ελλάδα.

Έχει διάρκεια 90 ώρες και περιλαμβάνει 8 βιωματικά τριήμερα με εκπαιδεύσεις, συστηματικές δράσεις δικτύωσης, επιτόπιες επισκέψεις σε κέντρα λήψης αποφάσεων του αγροδιατροφικού κλάδου, δραστηριότητες ανάληψης ρόλων ηγεσίας, καθώς και 2 διαδικτυακές εκπαιδεύσεις.

Οι ενότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, βασικές έννοιες όπως, Ηγεσία, Αναλυτικές Ικανότητες, Αρχές Μάρκετινγκ, Διακυβέρνηση, Αγροτική Οικονομία και Πολιτική κ.α. Στόχος του προγράμματος είναι να ενδυναμώσει τις αυριανές Ηγέτιδες και τους αυριανούς Ηγέτες του Αγροδιατροφικού Τομέα, ώστε να δώσουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, την τεχνολογία, τη συμμετοχικότητα, τον προσανατολισμό στην αγορά, τη συνεργασία, την προσαρμοστικότητα και την ανθεκτικότητα.