Στράτος Μολυβιάτης Bill Karnazes

«Οι τράπεζες χρησιμοποιούν την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη (AI) εδώ και χρόνια για εφαρμογές όπως τη διαχείριση απάτης. Δεν έχουμε όμως ξεκάθαρες κατευθυντήριες γραμμές για το πώς θα χρησιμοποιούμε τη νέα μορφή της.

Η παραδοσιακή AI θα προσφέρει πολλά οφέλη και στον τραπεζικό τομέα» επισήμανε ο Στράτος Μολυβιάτης, General Manager – Chief Operating Office της Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο συζήτησης για «την τεχνητή νοημοσύνη για όλους, στην πορεία προς μια υπεύθυνη και βιώσιμη τεχνολογία», του 9oυ Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο πραγματοποιείται στους Δελφούς. Όπως είπε, η Εθνική Τράπεζα θέλει για το 2024 να χρησιμοποιήσει ένα chat bot κυρίως ως έναν εικονικό βοηθό και να αντικαταστήσει τα chat bots που είχε στο παρελθόν.

«Καταρτίζουμε ήδη πάνω από 260 εργαζόμενους, ώστε κατόπιν να προωθήσουμε την κατάρτιση αυτή σε πάνω από 600 άτομα. Ένα συγκεκριμένο τμήμα 25 εργαζόμενων, ασχολούνται μόνο με projects τεχνητής νοημοσύνης» ανέφερε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του, ο Bill Karnazes, Chief Services Officer, Viohalco, Greece σημείωσε ότι η πιο δημιουργική δουλειά θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη αποδοτικότητα δίνοντας στον εργαζόμενο και μεγαλύτερη ευελιξία. «Στη Viohalco έχουμε πάνω από 12.000 εργαζόμενους. Αντιμετωπίζουμε αυτό το περιβάλλον και εστιάζουμε πολύ στις νέες τεχνολογίες. Εξετάζουμε στο πώς θα περιλάβουμε την εκπαίδευση και στην επιχειρηματική της πτυχή. Δημιουργούμε μια βιβλιοθήκη ΑΙ ώστε όλοι οι υπεύθυνοι να έχουν πρόσβαση σε αυτήν» επισήμανε μεταξύ άλλων.