Το ALBA Graduate Business School ανακοινώνει την έναρξη της πανελλήνιας έρευνας Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας για το 1ο εξάμηνο του 2012.

Το online ερωτηματολόγιο θα παραμείνει ενεργό μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου του 2012 στην ιστοσελίδα: www.alba.edu.gr/rci . Στα αποτελέσματα της έρευνας του 2ου εξαμήνου του 2011, το 34% των επιχειρήσεων του δείγματος δήλωσε ότι ενδέχεται να προβεί σε μείωση του εργατικού δυναμικού ενώ άλλο ένα 54% δε θα προβεί σε αυξήσεις μέσα στο 2011.

Η έρευνα διενεργείται από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας του ALBA Graduate Business School κάθε 6 μήνες και έχει ως στόχο την καταγραφή των τάσεων που επικρατούν στις διαδικασίες προσέλκυσης και επιλογής στελεχών αλλά και την καταγραφή των προσδοκιών για τους επόμενους έξι μήνες, στην Ελλάδα.

Ο 1ος κύκλος (1ο εξάμηνο) του 2012 διεξάγεται κατά το χρονικό διάστημα Μάιος – Ιούνιος 2011 με την υποστήριξη της ECDL Hellas, εταιρεία μέλος του ομίλου PEOPLECERT και του Kariera.gr, ενώ χορηγός του Ειδικού Θέματος είναι η KPMG. Ο Δείκτης RCI έχει καθιερωθεί ως το βαρόμετρο της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα. Συνολικά πάνω από 600 επιχειρήσεις έχουν συμμετάσχει από το 2006 που η έρευνα ξεκίνησε στην Ελλάδα.

Όσες εταιρείες επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: www.alba.edu.gr/rci.