Η ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia σκοπεύει να διαπραγματευθεί τη μείωση 1.000 θέσεων εργασίας μεταξύ των εργαζομένων στις υπηρεσίες εδάφους έως τον Ιούνιο του 2011, τόνισαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι έπειτα από τη συνάντησή τους με τη διεύθυνση του αερομεταφορέα.

Σύμφωνα με τα συνδικάτα, ο όμιλος προτείνει πως το 7 με 8% των συνολικά 8.900 εργαζομένων της στις υπηρεσίες εδάφους, δηλαδή συνολικά 700 άτομα, θα πρέπει να συναινέσουν σε μία τεχνική ανεργία για μία επταετία, ενώ για τους υπόλοιπους 250 προτείνεται η εργασία που παρέχουν να μετατραπεί σε σύμβαση εξωτερικού συνεργάτη. Ιδιαίτερα αυτό προτείνεται να ισχύσει για τις υπηρεσίες εδάφους που προσφέρονται στην Κατάνια, το Μπρίντιζι και το Μπάρι.

Υπενθυμίζεται πως κατά το τρίτο τρίμηνο, η Alitalia είδε την καθαρή κερδοφορία της να εκτοξεύεται στα 39 εκατ. ευρώ, έναντι μόλις ενός εκατ. ευρώ πριν ένα χρόνο, και ο όμιλος προβλέπει ότι θα ξεπεράσει τον στόχο της να μειώσει στο μισό τις απώλειές της μέσα στο 2010, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε στα τέλη Οκτωβρίου.

Πηγή: EMEA Business Monitor