Η τέχνη της προσέλκυσης και προσλήψεις των ταλέντων είναι μία πολύπλοκη εξίσωση, γεμάτη από μεταβλητές και άγνωστους χ. Όταν τα καλύτερα ταλέντα σήμερα έχουν άπειρες επιλογές απασχόλησης, ποίοι παράγοντες έχουν μεγαλύτερη σημασία για την επιλογή τους;

Με το κρίσιμο αυτό ερώτημα έρχεται να καταπιαστεί το δεύτερο Recruitment Conference που διοργανώνει το HR Professional και η BOUSSIAS την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2018, με στόχο να καταγράψει όλες τις σύγχρονες τάσεις και τις εξελίξεις και να αναδείξει τις βέλτιστες πρακτικές που συμβάλλουν σε μία ολοκληρωμένη και αποτελεσματική recruiting και talent acquisition στρατηγική.

Το συνέδριο θα εστιάσει τόσο στην «τέχνη» όσο και στην «επιστήμη» της προσέλκυσης και απόκτησης ταλέντου με στόχο να βοηθήσει τους επαγγελματίες του recruitment και του HR να αξιοποιήσουν τις αναδυόμενες πρακτικές του κλάδου. Μέσα από παρουσιάσεις διεθνών experts και ελλήνων practitioners, θα αναλυθούν κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες εταιρείες και αφορούν στις recruiting στρατηγικές τους, όπως είναι η στρατηγική ευθυγράμμιση του recruiting και των προσλήψεων με την ευρύτερη στρατηγική της εταιρείας, η βελτιστοποίηση της εμπειρίας του υποψηφίου με στόχο την ενίσχυση του engagement, η φήμη της εταιρείας ως εργοδότη, αλλά και η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών και των κοινωνικών δικτύων.

ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Για δεύτερη χρονιά, το Recruitment Conference θα φιλοξενήσει διεθνείς experts και practitioners, οι οποίοι θα μοιραστούν πολύτιμα insights και θα μεταφέρουν την εμπειρία τους γύρω από το πώς οι σύγχρονες τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο επηρεάζουν την αγορά εργασίας και κυρίως πώς οι εταιρείες μπορούν να τις αξιοποιήσουν προκειμένου να προσελκύσουν τα καλύτερα ταλέντα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Matt Jones, Talent Acquisition Partner, Bosch Automotive Service Solutions, θα εξηγήσει πώς μπορείτε να στρατολογήσετε τα μελλοντικά ταλέντα της εταιρείας σας όταν δεν έχετε καθόλου budget, ενώ παράλληλα είστε σε θέση να παρέχετε εξαιρετικό candidate experience. O M. Jones είναι ένας παθιασμένος και έμπειρος επαγγελματίας στους τομείς του Talent Acquisition και Employer Branding, με περισσότερα από 13 χρόνια εμπειρίας στην παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών recruitment και διαχείρισης ταλέντου σε μεγάλες εταιρείες διαφόρων κλάδων, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία,

το e-commerce και το λιανεμπόριο.

Ο Dr Nico Rose, Vice President Employer Branding & Talent Acquisition, Bertelsmann SE & Co. KGaA και συγγραφέας, με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στους τομείς του branding, recruitment και organizational development σε πολυεθνικούς οργανισμούς, θα εξηγήσει πώς ο γερμανικός μιντιακός κολοσσός, Bertelsmann, έχει χτίσει μία μοναδική high-potential κοινότητα εδώ και μία δεκαετία, η οποία καλύπτει τις μακροπρόθεσμες recruiting ανάγκες της εταιρείας.

Ο Steve Ward, Talent Attraction Strategist & Social Recruiting/Brand Speaker/Trainer, εκ των πρωτεργατών του Social Recruiting θα αναλύσει πώς μπορεί μία εταιρεία να αξιοποιήσει τα social media για να προσελκύσει τα καλύτερα ταλέντα αλλά και να ενισχύσει το engagement.