Στα τέλη Ιανουαρίου, αποχωρεί με πρόωρη συνταξιοδότηση, ο Βασίλης Βαζάκας, μετά από 28 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην εταιρεία Unilever, από τα οποία τα τελευταία 19 ήταν στη δύναμη της Δ/νσης Προσωπικού και μάλιστα από το 2007 κατείχε τη θέση του HR Director του Ομίλου.

Τη θέση του αναλαμβάνει η Κωνσταντίνα Τρίμπου, προερχόμενη από το χώρο του Marketing.

Η Κωνσταντίνα Τρίμπου γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας (Total Quality Management) από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Aarhus School of Business στη Δανία. Το 1999 προσλήφθηκε ως Total Quality Manager στη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων (HR Department) της εταιρείας ΕΛΑΙΣ-Unilever, και το 2001 μεταπήδησε στο Marketing αρχικά ως Brand manager στα προϊόντα Pummaro και στη συνέχεια ως Group Brand Manager των μαρκών Becel, Βιτάμ και Άλτις.

Συνέχισε την καριέρα της στη Διεύθυνση Πωλήσεων, στο τμήμα Trade Marketing, και επανήλθε στο τμήμα Marketing το 2008, αναλαμβάνοντας τη θέση της Marketing Manager Foods.

Η αλλαγή κατεύθυνσης στην καριέρα της Κ. Τριμπου, με την ανάληψη της θέση της HR & Communications Director, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους Β. Βαζάκα και Γρηγόρη Αντωνιάδη, αντίστοιχα, σηματοδοτεί μια προσπάθεια σύνδεσης της γνώσης και εμπειρίας που αποκτήθηκε σε νευραλγικά τμήματα της εταιρείας, με την εστίαση στον ανθρώπινο παράγοντα. Στόχος αυτής της νέας στρατηγικής είναι η κατανόηση των αναγκών και η ενίσχυση των ικανοτήτων των εργαζομένων, που θα οδηγήσουν την εταιρεία στην υλοποίηση του οράματός της.