Η «Συμμαχία για τη Νέα Γενιά» αποτελεί πρωτοβουλία των επιχειρήσεων που επιθυμούν να προωθήσουν τη νεανική απασχόληση στην Ευρώπη.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2014 από τον Όμιλο Nestlé, και σήμερα περιλαμβάνει περισσότερες από 200 επιχειρήσεις. Οι εταιρείες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή έχουν προσφέρει πρακτική άσκηση και θέσεις εργασίας σε 50.000 νέους από την Ευρώπη σε έναν μόλις χρόνο, και έχουν ήδη πραγματοποιήσει πάνω από 5.400 ενέργειες «readiness for work», οι οποίες περιλαμβάνουν συμβουλευτική υποστήριξη για το βιογραφικό σημείωμα (CV clinics), job fairs, προετοιμασία για συνεντεύξεις, καθώς και άλλες υποστηρικτικές εκδηλώσεις για νέους αποφοίτους.

«Μετά από ένα χρόνο δραστηριοποίησης μπορούμε να πούμε ότι η ΄Συμμαχία για τη Νέα Γενιά’ δημιουργεί μια νέα δυναμική» ανέφερε ο Luis Cantarell, Executive Vice President της Nestlé. «Πάνω από 60% των εταιρειών που συμμετέχουν έχουν ήδη βελτιώσει τις πρακτικές τους στη διαδικασία πρόσληψης νέων και στη νεανική απασχόληση από τότε που έγιναν ενεργά μέλη της Συμμαχίας» σχολίασε ο ίδιος σχετικά. Σημειώνεται, ότι η Συμμαχία για τη Νέα Γενιά αποτελεί τον τέταρτο πυλώνα του προγράμματος Nestlé needs YOUth, της πρωτοβουλίας για τη νεανική απασχόληση του Ομίλου Nestlé που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2013 από την Αθήνα.
Στη χώρα μας, η Nestlé Ελλάς στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας έχει πραγματοποιήσει 202 προσλήψεις και έχει δώσει σε 83 νέους ευκαιρία για πρακτική άσκηση και μαθητεία. Άρα, συνολικά η εταιρεία έχει προσφέρει ήδη 285 από τις 500 ευκαιρίες απασχόλησης για νέους στην Ελλάδα που έχει υποσχεθεί για την τριετία 2014-2016.