Μια Ακαδημία Γονέων δημιούργησε η Allianz Trade, σε συνεργασία με την Hellas EAP, στο πλαίσιο του Employee Work Well Plan, με σκοπό να υποστηρίξει ενεργά το 62% των ανθρώπων της, το οποίο έχει και τον ρόλο του γονέα/φροντιστή στη ζωή του. Συγκεκριμένα, η εν λόγω Ακαδημία Γονέων θα είναι ανοιχτή για όλους τους γονείς, με τις συναντήσεις να πραγματοποιούνται μία φορά κάθε τετράμηνο, σε προγραμματισμένη ημερομηνία από τις 16:00 έως τις 17:30, ενώ κάθε συνάντηση θα ασχολείται με διαφορετικό θέμα, φιλοξενώντας τον αντίστοιχο ειδικό ως guest speaker.

«Οι ειδικοί της Hellas EAP μας προσφέρουν επιστημονική γνώση, πρακτικές λύσεις και πολύτιμες συμβουλές για να κάνουμε τη ζωή με τα παιδιά μας πιο εύκολη και να τα βοηθήσουμε να μεγαλώσουν με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και ανθεκτικότητα» ανέφερε στο Workforce η Ήβη Μελακοπίδη, Senior HR Manager της Allianz Trade. Η αρχή έγινε τον Μαΐο, με την πρώτη συνάντηση να έχει τίτλο «Αναγνωρίζοντας και Καλλιεργώντας τα Δυνατά Σημεία και Ταλέντα των Παιδιών» και guest speaker την Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα.

«Κατά την πρώτη συνάντηση, η αντίδραση των συναδέλφων μας ήταν πολύ θετική. Μέσα από την εμπειρία συμμετοχής στην ομάδα, αλλά και από την αλληλεπίδραση με τα υπόλοιπα μέλη – γονείς, είχαμε τη δυνατότητα για δημιουργική ανατροφοδότηση και επικοινωνία, ενδυνάμωση και ουσιαστική υποστήριξη στην άσκηση του γονεϊκού μας ρόλου» επισήμανε η Η. Μελακοπίδη. Σημειώνεται, τέλος, ότι η επόμενη συνάντηση προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο, με θέμα «Αυτοεκτίμηση στα παιδιά: χτίζοντας από νωρίς το οικοδόμημα».