Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν, το τριήμερο 26-28 Απριλίου, τα 2023 Talent Discussions της Allianz Trade στην Ελλάδα. Όπως εξηγεί στο Workforce η Ήβη Μελακοπίδη, Senior HR Manager, πρόκειται για ετήσιες συναντήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται σε κάθε χώρα που δραστηριοποιείται ο Όμιλος Allianz, με σκοπό τη δημιουργία ενός υγιούς pipeline ανθρώπων, το οποίο θα είναι σε θέση να καλύψει ηγετικές θέσεις στο μέλλον, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Αναλυτικότερα, στη διάρκεια του εν λόγω τριημέρου, οι directors και οι middle managers των τμημάτων συζητούν με τα τοπικά και τα Regional HR στελέχη το πλάνο ανάπτυξης του κάθε μέλους της ομάδας, με στόχο την ανίχνευση ταλαντούχων εργαζομένων που έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν περαιτέρω. Κατόπιν, αναλύονται οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν για το χτίσιμο και την ανάπτυξή τους, μέσω στοχευμένων ατομικών πλάνων ανάπτυξης (personal development plans).

Αφού λάβουν χώρα οι συναντήσεις με κάθε director & middle manager ξεχωριστά, την τελευταία μέρα των Talent Discussions, οι directors συγκεντρώνονται και συζητούν σε roundtable. Εφόσον δεν υπάρχουν αντιρρήσεις, τα ονόματα των υποψηφίων συλλέγονται, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα διεθνές pool υποψηφίων.

«Μέσω των εν λόγω συναντήσεων, διευκολύνεται το career planning, η εσωτερική κινητικότητα και η ανάπτυξη των εργαζομένων, ενώ διασφαλίζεται η συνέχεια της δραστηριότητας της Allianz και χτίζονται γερά θεμέλια για τη μετάβαση στο μέλλον» επισημαίνει χαρακτηριστικά η Η. Μελακοπίδη. Σημειώνεται, τέλος, ότι για την ολοκλήρωση της εν λόγω πρωτοβουλίας, βρέθηκαν στην Αθήνα οι Burcak Alptuna, HR Director MMEA, Maria Grazia Nannetti, Talent Manager MMEA και Tiziana Brocchieri, Head of Performance MMEA.