Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Alpha Bank υπέγραψε στη Ρώμη μνημόνιο συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνδικάτων της UniCredit και την FIRST-Cisl (Ομοσπονδία Ιταλικών συνδικάτων). Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, «ο σύλλογος συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, αμέσως μετά την ανακοίνωση της ιστορικής συμφωνίας της Alpha Bank με μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες την UniCredit (mega deal), που σύμφωνα με τον CEO του ομίλου Βασίλη Ψάλτη, δίνει προοπτική υψηλής ανάπτυξης και ανοίγει παράθυρο στο μέλλον, ο Σύλλογός μετά από πρόσκληση πραγματοποίησε επίσημη συνάντηση στη Ρώμη με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνδικάτων της UniCredit και των ηγετών της First-Cisl (Ομοσπονδία Τραπεζών, Ασφαλιστικών Εταιριών και Servicers)».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά από αναλυτική παρουσίαση για τη δράση των δύο σωματείων και των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, τα δύο μέρη συμφώνησαν και υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για παράλληλη ενημέρωση και κοινών δράσεων για θέματα που σχετίζονται με τις οργανωτικές αλλαγές στις δύο τράπεζες, τις νέες τεχνολογίες και τις συνολικές αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα.