Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα την εργονομία στο σπίτι και στο γραφείο πραγματοποίησε η Alumil, σε συνεργασια με την Workwell, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία. Στο εν λόγω σεμινάριο, οι εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον σκοπό και τις υπηρεσίες της WorkWell, να ενημερωθούν για τη σπουδαιότητα της εργονομίας στην καθημερινότητα, αλλά και να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό video σχετικά με τις επιπτώσεις της κακής στάσης σώματος στο γραφείο.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες έλαβαν εξατομικευμένες συμβουλές για την αναδιαμόρφωση των γραφείων τους και τη διατήρηση μιας σωστής στάσης που δεν επιβαρύνει το σώμα και αποτρέπει πιθανούς τραυματισμούς που οφείλονται σε χρόνιες κακές συνήθειες. Τέλος, έλαβαν χώρα εξειδικευμένες ασκήσεις stretching και τεχνικές για την ξεκούραση των ματιών.

Επισημαίνεται πως, εκτός από το συγκεκριμένο διαδικτυακό σεμινάριο, η Alumil δημιούργησε ενημερωτικό υλικό για τους ανθρώπους της που εργάζονται στο εργοστάσιο στο Κιλκίς, με πρακτικές συμβουλές για να προστατεύουν τη μέση, τα γόνατα και την πλάτη, αλλά και ήπιες ασκήσεις για την ενδυνάμωση του σώματός τους.