MARK MORTENSEN, ASSOCIATE PROFESSOR OF ORGANIZATIONAL BEHAVIOUR, INSEAD
Στο 16th People Management Executive Seminar, που θα διεξαχθεί ψηφιακά στις 9 Δεκεμβρίου 2020, φιλοξενείται, για άλλη μια χρονιά, ένας εξαιρετικός ομιλητής ο Mark Mortensen, Associate Professor of Organizational Behaviour, INSEAD. Ποιος είπε ότι «αυτός πoυ μπορεί κάνει, αυτός που δεν μπορεί, διδάσκει»; Γιατί σίγουρα κάτι τέτοιο δεν αφορά καθηγητές όπως ο Mark Mortensen! Οι ακαδημαϊκές περγαμηνές δεν σημαίνουν σε καμία περίπτωση την έλλειψη πρακτικής εμπειρίας και έμπρακτης συνεισφοράς γνώσεων σε όσους παρακολουθούν τις ομιλίες του. Έχοντας συνεργαστεί με εταιρείες όπως η adidas, η Deutsche Telekom, η Gen Re, η Goldman Sachs, η Maersk Oil, η Merck KGaA, η SAP και η Qatar Petroleum, ο Mark βοηθά τους ηγέτες να σχεδιάσουν στρατηγικές που βελτιώνουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνεργάζονται, ενώ ταυτόχρονα ωθούν τους οργανισμούς στο μέλλον.

Η εμπειρογνωμοσύνη του αφορά την οργανωσιακή συνεργασία, με έμφαση σε δύο ολοένα και πιο διαδεδομένους τρόπους οργάνωσης που δεν ταιριάζουν με τα παραδοσιακά μοντέλα δυναμικής των ομάδων: παγκοσμίως κατανεμημένη (εικονική) εργασία και εργασία βάσει έργου. Αυτό που τον κάνει τόσο επίκαιρο είναι ότι αυτά τα μοντέλα, εξαιτίας του κορωνοϊού, αξιοποιούνται από την πλειοψηφία – αν όχι έγιναν η νόρμα- για πάρα πολλές εταιρείες. Επίσης, η έρευνα του περιλαμβάνει τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο συνεργαζόμαστε, προσφέροντας συγκεκριμένο πλαίσιο για τη βελτίωση της δυναμικής της ομάδας και της συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων έργων.

Με εμπειρία στην παγκόσμια και δυναμική συνεργασία, ο Mark προσφέρει ένα νέο πλαίσιο για την ενίσχυση των ομαδικών δεσμών και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης ανεξάρτητα από την γλώσσα, τον πολιτισμό και τις χρονικές ζώνες που συχνά χωρίζουν τους εργαζόμενους. Βοηθά τους ηγέτες να διαχωρίσουν την ουσία από τη «διαφημιστική» εκστρατεία που περιβάλλει τις νέες προσεγγίσεις στην εργασία – όπως το Agile, – και αποκαλύπτει το κρυφό κόστος και τους κινδύνους τους.

Μέσα από τη παρουσίασή του, ο Mark θα δώσει μια μοναδική προοπτική για την ηγεσία, δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθά τα στελέχη να προσαρμόζονται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί σε αυτήν την ταχέως μεταβαλλόμενη και αρκετά απρόβλεπτη ψηφιακή εποχή. Η διαδραστική ομιλία του θα αποτελέσει ένα ταξίδι μάθησης του εαυτού σας, το οποίο στη συνέχεια μεταφράζεται σε γνώση των ηγετικών σας ικανοτήτων ώστε να καθοδηγείτε τους άλλους και να δημιουργείτε αποτελεσματικές ομαδικές συνεργασίες. Με τα νέα χαρακτηριστικά που αποκτούν οι ηγέτες, καθιερώνεται ένας σύνδεσμος μεταξύ ηγεσίας και επιχειρηματικής απόδοσης, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζονται προκλήσεις όπως η κοινή νοοτροπία, η κοινή ταυτότητα και η κοινή κατανόηση, ενώ συνεργάζεστε στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας ομάδας.

FILIP MORIAU, FOUNDER & CEO OF STRAGILON
Η καινοτομία και η δημιουργία πρωτοτύπων επιχειρηματικών ιδεών αποτελούν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και το πάθος του Filip. H σύγκλιση των ταχέων αλλαγών με νέα επιχειρηματικά και οργανωτικά μοντέλα αποτελούν τον πυρήνα της Stragilon, μιας συμβουλευτικής εταιρείας με έμφαση στην στρατηγική, στην ευελιξία και στην καινοτομία, την οποία ο Filip ξεκίνησε στο Βερολίνο το 2015.
Στην παρουσίασή του με τίτλο «Digital Leadership: Recipes for a new normal», ο Filip θα μας καθοδηγήσει στη νέα πραγματικότητα στην οποία ζούμε όλοι και θα μιλήσει για πέντε παράγοντες που αλλάζουν το επιχειρηματικό γίγνεσθαι στους οργανισμούς.

Το κίνητρο είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Επομένως, πώς διατηρείτε το πάθος ζωντανό σε ψηφιακές συνθήκες; Κίνδυνοι που όλοι αντιμετωπίζουμε στη «ζούγκλα» των διαδικτυακών συναντήσεων είναι η υπέρ του δέοντος εμπλοκή ή η έλλειψη δέσμευσης. Νέα δεδομένα δείχνουν το πώς να λύσετε το συγκεκριμένο θέμα μέσα από τον σχεδιασμό της συνεργασίας. Έτσι, ο Filip θα ρίξει φως στο πώς γίνεται αυτό και τι σημαίνει από την άποψη της ικανοποίησης των εργαζομένων. Από την άποψη της στρατηγικής, όμως, ποια είναι η συνέχεια; Δεν χρειάζεται να πετάξουμε στα τυφλά. Διαθέτουμε νέες γνώσεις για να σχεδιάσουμε το επιχειρηματικό «ταξίδι» αλλά πρέπει να παραμείνουμε ευέλικτοι. Ο Filip θα μοιραστεί ένα σύνολο εργαλείων που θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε διάφορα σενάρια.

Αποτέλεσμα όλων αυτών; Οργανωτική συνεργασία, ενδυναμωμένοι εργαζόμενοι, υψηλό αίσθημα προσωπικής ευθύνης, δεκτικότητα στην αλλαγή, καινοτομία και προσωπικές ιδέες για βελτίωση. Η ψηφιακή ηγεσία σάς επιτρέπει να είστε πραγματικά συντονισμένοι με τον εαυτό σας, την επιχείρησή σας και την ομάδα σας.

TIMM URSCHINGER, CO-FOUNDER ΚΑΙ CEO, LIVESCIENCES
Ο Timm έχει ένα μεγάλο πάθος: την «απελευθέρωση» των δυνατοτήτων των ανθρώπων σε μεγάλες εταιρείες. Scrum Teams, Design Sprints, Kanban Boards, Design Thinking, Agile Leadership και Network Organisations είναι φράσεις που ακούγονται συχνά στον επιχειρηματικό κόσμο. Το ερώτημα, όμως, που θα απαντηθεί στο πλαίσιο της παρουσίασής του Timm είναι το εξής: Στην πραγματικότητα, ποια είναι η διαφορά των παραπάνω όρων; Είναι οι ηγέτες σε θέση να δουν το πραγματικό νόημα πίσω από αυτές τις φράσεις και να ωθήσουν τον οργανισμό προς αυτήν την κατεύθυνση; Μέσα από την παρουσίασή του, ο ομιλητής, μαζί με το κοινό του συνεδρίου, θα παρουσιάσει ποια είναι τα εφικτά και απτά βήματα που μπορούν να γίνουν ώστε το agility να μην είναι απλώς μια θεωρητική κουβέντα.

Επιπλέον, ο Timm θα παραθέσει παραδείγματα από την ριζικά αυτο-οργανωμένη ομάδα του, η οποία ορίζει εντελώς ελεύθερα και με 100% αυτονομία ακόμη και τους ίδιους τους μισθούς της, ενώ θα αναφερθεί και στο πώς οι μεγάλες εταιρείες μπορούν να υλοποιούν και όχι να θεωρητικολογούν.

Επιμέλεια: Τζένη Αναγνωστοπούλου