Πόσο πολύ αγαπά την επιχείρηση το ανθρώπινο δυναμικό; Το μήνα της αγάπης, κατά τον οποίο γιορτάζουν η αφοσίωση, η τρυφερότητα, η αλληλοκατανόηση και οι ουσιαστικές σχέσεις, οι σχέσεις των εργαζομένων χαρακτηρίζονται από ειλικρίνεια και καλή διάθεση.

Μια περιοχή, ωστόσο, όπου η διάθεση δεν είναι τόσο ευχάριστη και η αγάπη δεν εκδηλώνεται όσο θερμά θα περίμεναν πολλοί, είναι ο τομέας των ευέλικτων για το προσωπικό παροχών. Τα προνόμια που ως στόχο έχουν να «γοητεύσουν» τους εργαζομένους και να κερδίσουν την «αγάπη» τους φαίνεται να μην πετυχαίνουν το στόχο τους.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του περιοδικού HR Magazine σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών YouGov για το κατά πόσο το προσωπικό νιώθει ότι το εκτιμούν λαμβάνοντας ευέλικτα προνόμια, οι εργαζόμενοι δεν ενθουσιάζονται από τις «καλές προθέσεις» των εργοδοτών τους. Τους θεωρούν περισσότερο «ατυχείς ρομαντικούς» παρά «πιστούς συντρόφους», με αποτέλεσμα να αναζητούν ήδη τους επόμενους εργοδότες. Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 2.500 άτομα που αναζητούσαν εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 58% αυτών εμφανίστηκε να μην εντυπωσιάζεται από τα πακέτα παροχών που λαμβάνει, ενώ τα τέσσερα πέμπτα υποστήριξαν πως υπάρχει περιθώριο βελτίωσης από πλευράς εργοδοσίας

Παρόλο που το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτώμενων θεωρεί ότι τα πακέτα παροχών που τους προσφέρονται συνιστούν σημαντικό παράγοντα προκειμένου να νιώσουν ότι έχουν αξία ως συνεργάτες, το 15% εισπράττουν ότι θεωρούνται δεδομένοι. Επιπρόσθετα, μόλις το 17% αυτών νιώθουν ότι τα προνόμια που έχουν είναι «παραδεισένια», ενώ 40% τα αντιμετωπίζουν ως μια ατυχή προσπάθεια εντυπωσιασμού από τον εκάστοτε οργανισμό. Σχεδόν το ένα τρίτο, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι κάθε είδους παροχή δεν έχει ουσία.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε ότι τα προσφερόμενα προνόμια που έλαβαν τις περισσότερες «ψήφους» ήταν εκείνα της ασφάλειας (ιατρική κάλυψη και ασφάλεια ζωής) και των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων. Εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι για εκείνους που δεν τις λαμβάνουν επιθυμητές είναι οι παροχές της συνδρομής γυμναστηρίου και της δυνατότητας εξαργύρωσης των προνομίων σε χρήμα. Σημαντικό είναι, σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν την πραγματική αξία των προνομίων που τους παρέχονται, προκειμένου να αναγνωρίζουν πόσο «εκτιμούνται» από τον εργοδότη.