Η μαθητική επιχείρηση «Helme.t΄» από τα εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα, κέρδισε το πρώτο βραβείο του εκπαιδευτικού προγράμματος Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση», του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece» στον 12ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό που διεξήχθη την 1η Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Η επιχείρηση σχεδίασε το «noctua kit», ένα έξυπνο κιτ επικοινωνίας του κράνους με τη μηχανή, που βοηθά στην αποφυγή των ατυχημάτων των δικυκλιστών και με αυτό τον τρόπο κέρδισε το εισιτήριο για τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe, στις 16-18 Ιουλίου στο Βελιγράδι. Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αριστεία επισημαίνοντας «ότι ο υγιής ανταγωνισμός οδηγεί στην αριστεία όταν δίνουμε σε όλους τους νέους ανθρώπους τη δυνατότητα να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Αυτή είναι η πραγματική αρχή της ισότητας.

Ολοι να έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν από την ίδια αφετηρία κι από εκεί και πέρα να αποδείξει καθένας τις ικανότητές του. Εκεί αναδεικνύεται η πραγματική αριστεία». Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απένειμε το Δεύτερο Βραβείο στην XBAND από το Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη που αφορούσε σε ένα wearable τελευταίας τεχνολογίας, σχεδιασμένο για να παρέχει ασφάλεια στους επισκέπτες χιονοδρομικών κέντρων. Με τη σειρά του, ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, απένειμε το Τρίτο Βραβείο στην Όμηρος Ρίχνω φως στον πολιτισμό από το 1ο ΕΠΑΛ Ασπροπύργου για τη δημιουργία προγράμματος που επιτρέπει στα άτομα με προβλήματα όρασης αγγίζοντας ένα πιστό αντίγραφο εκθέματος να ακούνε την περιγραφή του.