Το Great Place to Work® Institute έχει ανακοινώσει τις υποψήφιες εταιρείες για τα πέντε Ευρωπαϊκά Ειδικά Βραβεία του 2010.

Τα Ειδικά Βραβεία απονέμονται στο πλαίσιο της ετήσιας αναγνώρισης των 100 εταιρειών που ξεχωρίζουν για το εργασιακό τους περιβάλλον (Best Workplaces) στην Ευρώπη. Περισσότερες από 1.300 εταιρείες σε 17 ευρωπαϊκές χώρες συμμετείχαν στη φετινή διαδικασία αξιολόγησης. Οι νικήτριες των πέντε βραβείων, καθώς και οι 100 Ευρωπαϊκές Best Workplaces εταιρείες θα ανακοινωθούν στο Gala της Εκδήλωσης Βράβευσης στη Μαδρίτη της Ισπανίας στις 19 Μαΐου 2010.

Οι υποψήφιες εταιρείες για τα Ειδικά Ευρωπαϊκά Βραβεία Great Place to Work® είναι:
Ειδικό Βραβείο: Ηγεσία που εμπνέει
· Creativ Company (Δανία)
· IKEA Group (Πολωνία)
· Liberty Seguros (Πορτογαλία)

Ειδικό Βραβείο: Επικοινωνώντας την αλήθεια (αξιόπιστη επικοινωνία)
· 3M Deutschland (Γερμανία)
· Bristol-Myers Squibb (Ελλάδα)
· Unicarepharmacy (Ιρλανδία)

Ειδικό Βραβείο: Ακούγοντας τη γνώμη των εργαζομένων (συμμετοχή τους στις αποφάσεις)
· domino-world™ (Γερμανία)
· Kantega (Νορβηγία)
· Mars (Ιρλανδία)

Ειδικό Βραβείο: Ανάπτυξη και εξέλιξη των εργαζομένων
· Coca-Cola 3Ε (Ελλάδα)
· Microsoft (Πορτογαλία)
· SMA Solar Technology (Γερμανία)

Ειδικό Βραβείο: Φροντίδα για τους εργαζόμενους σε περιπτώσεις ανάγκης
· 3M Deutschland (Γερμανία)
· Bof?llesskaberne Edelsvej (Δανία)
· Coca-Cola 3Ε(Ελλάδα).

Οι πέντε νικήτριες εταιρείες των Special Awards και οι πρώτες των δύο κατηγοριών (50 Best Workplaces με πάνω από 500 εργαζόμενους και 50 Best Workplaces μέχρι 500 εργαζόμενους), θα λάβουν το ευρωπαϊκό βραβείο του Great Place to Work®, ένα μοναδικό έργο τέχνης σχεδιασμένο από τον Δανό σχεδιαστή και καλλιτέχνη Lene Vad Jensen. Ο σχεδιασμός του βραβείου συμβολίζει την εμπιστοσύνη, που το Great Place to Work® Institute θεωρεί το πιο σημαντικό συστατικό στη δημιουργία ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Ταυτόχρονα με το Ευρωπαϊκό Gala της εκδήλωσης βράβευσης στις 19 Μαΐου, το Great Place to Work® Institute θα πραγματοποιήσει το όγδοο ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριό του στο Melia Castilla Hotel στη Μαδρίτη.