Τον Νοέμβριο του 1895 ο Alfred Nobel συνέταξε τη διαθήκη του στην οποία εκτός από αυτά που άφηνε στους συγγενείς του και το προσωπικό του, ζήτησε η υπόλοιπη περιουσία του να επενδυθεί και «οι τόκοι να μοιράζονται κάθε χρόνο με τη μορφή βραβείων σε εκείνους που την προηγούμενη χρονιά είχαν προσφέρει κάτι μεγάλο στην ανθρωπότητα». Επιθυμία του ήταν τα βραβεία να δίνονται ανεξαρτήτως της εθνικότητας των υποψηφίων, και να απονέμονται σε αυτούς που τα αξίζουν περισσότερο.

Έτσι, οι προαναφερόμενοι τόκοι θα μοιράζονταν σε πέντε ίσα μέρη: ένα για τον άνθρωπο που θα έχει κάνει τη σημαντικότερη ανακάλυψη ή εφεύρεση στον τομέα της Φυσικής, ένα στον τομέα της Χημείας, ένα στο χώρο της Ιατρικής και της Φυσιολογίας, ένα στο χώρο της Λογοτεχνίας και ένα ακόμη στον άνθρωπο που θα προσφέρει το σημαντικότερο έργο για την αδελφοποίηση των εθνών, την κατάργηση ή τη μείωση των όπλων και των στρατών και την προώθηση συνεδρίων για την ειρήνη, με την πρώτη απονομή των βραβείων να πραγματοποιείται το 1901, ενώ το 1968 προστέθηκε και η απονομή του νόμπελ οικονομικών.

Εάν απονέμονταν Νόμπελ Στρατηγικής και συγκεκριμένα για το HR, σίγουρα αυτό θα το κέρδιζε επάξια ο Richard W. Beatty. Ο κεντρικός ομιλητής του 10th People Management Executive Seminar που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου στο Athenaeum InterContinental, θεωρείται ως ο άνθρωπος που συνέδεσε τη στρατηγική με το HR. Βραβευμένος για τη συνεισφορά του στο χώρο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και αναγνωρισμένος ως ένας από τους Top 20 International Thinkers (HR Most Influential 2013) θα βρίσκεται κοντά μας για να μας παρουσιάσει όλες τις πτυχές του «New HR Brand» μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλάνο για το σχεδιασμό και την υλοποίησή του.

Να είστε όλοι εκεί!