Το ΜΚΣ Ανέλιξη πραγματοποίησε την έρευνα «Εργασιακή εμπειρία στις γενιές Millennials και Gen Z», σε δείγμα 2.700 εργαζόμενων γονέων, με στόχο την αξιολόγηση της εργασιακής εμπειρίας από τους ίδιους τους συμμετέχοντες και τη συσχέτισή της με τον γονεϊκό τους ρόλο.
Σύμφωνα με αυτήν, το 48% των millennial μητέρων και τo 38% των millennial πατέρων δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την εργασιακή τους εμπειρία, ποσοστά τα οποία ανεβαίνουν σε 56% και 48%, αντίστοιχα για τους γονείς της Gen Z. Παράλληλα, 95% των millennial μητέρων και 98% των millennial πατέρων θεωρούν πολύ σημαντικές τις μισθολογικές και άλλες παροχές, ποσοστό το οποίο μειώνεται σε 87% και 90%, αντίστοιχα για τους γονείς της Gen Z.
Το ποσοστό των μητέρων που θεωρούν πολύ σημαντική την προσωπική τους εξέλιξη και την ανάπτυξη δεξιοτήτων στον εργασιακό χώρο αυξάνεται κατά 8% από τη γενιά των Millennials στη γενιά Gen Z, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό αυξάνεται κατά 16% για τους πατέρες. Το ποσοστό των μητέρων οι οποίες θεωρούν πολύ σημαντική τη συμπερίληψη και την αποδοχή της νευροδιαφορετικότητας στον εργασιακό χώρο αυξάνεται κατά 18% από την γενιά των Millennials στη γενιά Gen Z, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό αυξάνεται κατά 21% για τους πατέρες.
Επιπλέον, 46% των Millennial γονέων και 54% της Gen Z δηλώνουν ότι έχoυν διαγνωστεί ή αυτοπροσδιορίζονται ως νευροδιαφορετικοί, ενώ 94% των Millennial μητέρων, 97% των Μillennial πατέρων και 100% των γονέων της Gen Z δηλώνουν ότι η εργασιακή εμπειρία επηρεάζει άμεσα τον γονεϊκό ρόλο. Τέλος, δύο στους τρεις εργαζόμενους γονείς έχουν απευθυνθεί σε ειδικό ψυχικής υγείας τα τελευταία δύο χρόνια.