Το ALBA Hub for Enterprise and Development (AHEAD), το κέντρο επιχειρηματικότητας του ALBA, διοργάνωσε την πρώτη εκδήλωση στο πλαίσιο της νέας του ερευνητικής δραστηριότητας «Leading Ladies» με θέμα «Leading Ladies: How education helps them grow businesses».

Σκοπός της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Athens Hilton, ήταν να αναδείξει τις προσωπικές εμπειρίες των Leading Ladies και τη συμβολή της εκπαίδευσης στην ανάδειξη του γυναικείου επιχειρηματικού πνεύματος.

Την εκδήλωση προλόγισε η Δρ. Σάρα Δρακοπούλου Dodd, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Επιχειρηματικότητας στο ALBA και Διευθύντρια του AHEAD. Η Δρ. Dodd προσέγγισε τη σύγχρονη γυναικεία επιχειρηματικότητα αναφερόμενη στην αρχαία θεά Αθηνά – θεά της σοφίας, της στρατηγικής, του σώφρονος πολέμου και προστάτιδα των τεχνιτών.

Στη συνέχεια, οι προσκεκλημένες ομιλήτριες, όπως η Μαριάντζελα Λέστου, επιχειρηματίας και ιδρύτρια του Look4Studies.com, η Τζιλ Δούκα, ειδική σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και στέλεχος στη Simply Burgers, η Βίκυ Ντάλας, φοιτήτρια και επιχειρηματίας (9ΑΜ και growing.gr), η Έφη Γιαννακούρη, δικηγόρος και στέλεχος στην οικογενειακή της επιχείρηση (Κ. Γιαννακούρη) και η Κλεοπάτρα Σαμίου, στέλεχος στην οικογενειακή της επιχείρηση SDC Α.Ε., παρουσίασαν τις δικές τους εμπειρίες.