Σε 300.000 υπολογίζεται να φτάσουν οι χαμένες θέσεις εργασίας όλων των ειδών (μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες) λόγω της ύφεσης, ενώ προβλέπεται να διατηρηθεί ισχυρή πίεση στην αγορά, με μεγάλη πιθανότητα, μία στις πέντε επιχειρήσεις να οδηγηθεί σε κλείσιμο μέχρι το τέλος του 2011, διαπιστώνουν τα Επιμελητήρια της χώρας και ζητούν άμεση λήψη των κατάλληλων μέτρων για αναστροφή του κλίματος.

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και Πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Γιώργος Κασιμάτης, μιλώντας πρόσφατα σε ειδική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Βοιωτίας, κατά την παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου του ILO «Απάντηση με Κοινωνική Ευθύνη» για την βιώσιμη επιχείρηση.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) και επικεφαλής της συγγραφικής ομάδας Νικ. Ρογκόφσκι επισήμανε ότι είμαστε όλοι αντιμέτωποι με την κρίση: οι επιχειρήσεις, η πολιτική και οι εργαζόμενοι. Απαιτείται, λοιπόν, υπογράμμισε, αναδιάρθρωση με ευαίσθητο τρόπο, που δεν σημαίνει, αναγκαία, μείωση των θέσεων εργασίας.

Στα συμπεράσματα της εκδήλωσης που οργάνωσε η Επιστημονική Εταιρεία Ypsilon με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και το Επιμελητήριο Βοιωτία, αναφέρεται ότι προέχει πλέον η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, η τόνωση της ρευστότητας, οι θέσεις εργασίας, οι επενδύσεις και η ενίσχυση της ζήτησης.

Πηγή: naftemporiki.gr