Στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του διεθνούς δικτύου της Cornerstone που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στον Καναδά, υψηλόβαθμα στελέχη που συμμετείχαν, συμφώνησαν ότι, με δεδομένη την παγκόσμια ύφεση, η θέση του Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού έχει αποκτήσει ένα ιδιαίτερα κρίσιμο και στρατηγικό ρόλο στη σύγχρονη επιχείρηση.

Επιπλέον κατέληξαν στα 10 σημαντικότερα χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να διαθέτει κάθε υψηλόβαθμο στέλεχος που χειρίζεται τις εργασιακές σχέσεις, προκειμένου να είναι αποτελεσματικό στο έργο του.

Με σειρά προτεραιότητας καταγράφηκαν τα εξής:
1. Ικανότητα να χτίζει δυνατές σχέσεις με τους ανθρώπους.
2. Άριστες επικοινωνιακές δυνατότητες.
3. Στρατηγική προσέγγιση και άριστη αντίληψη των επιχειρηματικών αναγκών.
4. Δυνατότητα να χειριστεί αποτελεσματικά αρνητικές εξελίξεις όπως περικοπές προσωπικού και παράλληλα να διατηρεί υψηλό το ηθικό των εργαζομένων μέσω ειδικών στοχευμένων ενεργειών.
5. Ηγετικές ικανότητες.
6. Ηθική ακεραιότητα.
7. Ομαδικότητα σε όλα τα επίπεδα.
8. Διαπραγματευτικές ικανότητες.
9. Δυνατότητα διατήρησης της απαραίτητης ισορροπίας μεταξύ στρατηγικών και λειτουργικών θεμάτων.
10. Αίσθηση του χιούμορ.

Ο William Guy, Πρόεδρος του δικτύου της Cornerstone Int. Group, σχολιάζοντας τα παραπάνω ευρήματα μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δίνεται έμφαση στην επιχειρηματική διάσταση του HR, σε αντίθεση με την αντίληψη που επικρατούσε στο παρελθόν ότι η Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού πρέπει να ασχολείται μόνο με καθημερινά λειτουργικά θέματα.

Επιπλέον, για πρώτη φορά βλέπουμε μια εμμονή των εταιρειών να επιλέγουν HR Managers οι οποίοι, εκτός από ευρύτερη εμπειρία στον τομέα τους, είναι αποδεδειγμένα ικανοί να χειριστούν αποφασιστικά δυσάρεστες καταστάσεις, όπως περικοπές σε προσωπικό και αποδοχές.