Στην υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας προέβη το Αθηναϊκό /Μακεδονικό  Πρακτορείο Ειδήσεων -ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο της συνόδου της Ένωσης Πρακτορείων Ειδήσεων των Βαλκανίων-ΝΑ Ευρώπης (ABNA-SE), την προεδρία της οποίας και ασκεί την τρέχουσα περίοδο.

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη γενική συνέλευση της ABNA-SE, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της συνόδου στη Θεσσαλονίκη, από τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αιμίλιο Περδικάρη και τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΚΕΑΝ και Ιδρυτή του Diversity Charter Greece, Σταύρο Μηλιώνη.

«Η υπογραφή της Χάρτας, παρουσία μάλιστα όλων των εταίρων της ABNA-SE, συνιστά ένα ακόμη σημαντικό βήμα για το ΑΠΕ-ΜΠΕ και την εξωστρεφή του διάθεση. Για εμάς, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους εργαζομένους μας αποτυπώνεται πλέον στην πράξη υπογραφής της Χάρτας και γι’ αυτό δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση» δήλωσε σχετικά ο Α. Περδικάρης, ενώ από την πλευρά του ο Σ. Μηλιώνης σημείωσε: «Είναι για εμάς εξαιρετικά σημαντικό σε όλη αυτή την εκστρατεία ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των επιχειρήσεων αλλά και της κοινωνίας για θέματα διαφορετικότητας και ένταξης, να έχουμε δίπλα μας τους εκπροσώπους του Τύπου, με τη δύναμη που έχουν στη διάδοση της πληροφορίας».