Τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες από τους εξωτερικούς σύμβουλους HR κατέγραψε πρόσφατη έρευνα της Impact, που πραγματοποιήθηκε σε εκατό ελληνικές εταιρείες.

Επτά στους δέκα συμμετέχοντες στη μελέτη, δήλωσαν πως η εσωτερική ανάπτυξη και εκπαίδευση των στελεχών αποτελεί προτεραιότητα και συμπεριλαμβάνεται σε ικανοποιητικό βαθμό στον προϋπολογισμό της επιχείρησης. Το τελευταίο εξάμηνο, το 70% των εταιρειών που έλαβαν μέρος στην έρευνα έχει συνεργαστεί τουλάχιστον μία φορά με σύμβουλους HR εκτός εταιρείας. Παράλληλα, 8 στους 10 συμμετέχοντες πιστεύουν πως η εξωτερική ανάθεση είναι μία καλή επένδυση.

Οι μισοί από τους συμμετέχοντες θα επένδυαν σε ένα πρόγραμμα εταιρικής συμβουλευτικής (corporate counselling). Ενώ, το 40% «πιθανότατα θα επένδυε» σε αυτό. Το 75% θα ενδιαφερόταν να συμμετάσχει σε πρόγραμμα κατάρτισης Executive Coaching and OD Consulting.

Όσον αφορά στις ανάγκες της αγοράς από τους εξωτερικούς σύμβουλους HR, με σειρά προτεραιότητας προέκυψε πως: σχεδόν 3 στους 10 πιστεύουν πως τα στελέχη έχουν κυρίως ανάγκη από σαφείς στόχους. Ταυτόχρονα, 21% πιστεύουν πως προτεραιότητα για την απόδοση των στελεχών είναι η εδραίωση καλής επικοινωνίας.

Το 20% θεωρεί πως η ατομική ανάληψη ευθυνών θα έκανε τη μεγαλύτερη διαφορά στην αποδοτικότητα του συνόλου. Το 19% υποστηρίζει πως οι ηγέτες των εταιρειών θα ωφελούνταν περισσότερο μέσα από μία πιο αποτελεσματική κατανομή εργασιών.

Η έρευνα συντονίστηκε από τη δευτεροετή φοιτήτρια Ψυχολογίας Ηρώ Φραγκάκη.