Ενδεχομένως, αρκετοί από εσάς που διαβάζουν τώρα αυτές τις γραμμές να έχουν παρακολουθήσει κάποια / ες από τις συνεντεύξεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των HR Community Talks, τη σειρά των Live συζητήσεων, σχετικά με την επομένη μέρα της αγοράς της διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού.

Σε σχεδόν καθημερινή βάση, από τις 13 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου 2020, το HR Professional φιλοξένησε, ψηφιακά, σημαντικά στελέχη της αγοράς που μοιράστηκαν απόψεις και σκέψεις για τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες, τις νέες δυναμικές και τις καινοτόμες πρακτικές που σχετίζονται με την πρωτοφανή κρίση του Covid-19. Οι εκπομπές μεταδίδονταν ζωντανά, αλλά είναι διαθέσιμες και On demand, μέσα από τις πλατφόρμες του «HR Professional» στο Facebook, της BOUSSIAS στο Youtube, αλλά και μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα communitytalks.gr. Φιλοδοξία αυτής της πρωτοβουλίας ήταν τα HR Community Talks να γίνουν η καθημερινή πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων της κοινότητας του HR. Ειδικότερα, στις συνθήκες του lockdown, αποτέλεσαν έναν «τόπο» συγκέντρωσης των ανθρώπων του κλάδου, αποτέλεσαν μια μοναδικά στοχευμένη πηγή πληροφόρησης για τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν στην αγορά και έδωσαν την προοπτική για την επόμενη μέρα.

Πράγματι, μιλήσαμε με τους ανθρώπους της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και αναδείξαμε τον σπουδαίο ρόλο τους σε αυτή την, πρωτίστως, ανθρωπιστική κρίση. Βρήκαμε κοινά σημεία στις πολιτικές και στις πρακτικές για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με αιχμή του δόρατος την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Αναλύσαμε τις προκλήσεις και τους τρόπους αντιμετώπισης αυτών και αναδείξαμε τους κινδύνους, αλλά και τα θετικά μαθήματα από τον θανατηφόρο ιό με τον παγκόσμιο αντίκτυπο σε πολλαπλά επίπεδα. Ήρθε η ώρα οι συζητήσεις μας να αλλάξουν, να μετασχηματιστούν. Ήρθε η ώρα να υπάρξει συγκεκριμένη θεματική στόχευση για να ανταποκρίνονται ακόμα καλύτερα στις ανάγκες του κλάδου. Έτσι, στο πλαίσιο των BOUSSIAS Custom Digital Events, μπορούν να τεθούν προς διερεύνηση και συζήτηση θέματα που αφορούν από το coaching μέχρι το leadership και από το employer branding μέχρι το employee engagement. Αναμένουμε τις απόψεις, τις προτάσεις και τις ερωτήσεις σας στο [email protected].