Η Bank of America Corp (BofA) εξετάζει την κατάργηση περίπου 40.000 θέσεων εργασίας σε ένα πρώτο κύμα αναδιοργάνωσης της τράπεζας, σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal, που επικαλείται στελέχη της που γνωρίζουν το περιεχόμενο του σχεδίου.

Το συνολικό εργατικό δυναμικό της τράπεζας ανέρχεται σε 280.000. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στελέχη του διοικητικού συμβουλίου της BofA συναντήθηκαν στην πόλη Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα, όπου εδρεύει η τράπεζα και αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου σήμερα για να λάβουν οριστικές αποφάσεις για τις περικοπές, μετά από πέντε μήνες σχετικών συζητήσεων.

Η Wall Street Journal αναφέρει πως οι προτάσεις για τη μείωση των θέσεων εργασίας ξεπερνά την τελευταία ανάλογη κίνηση της BofA, το 2008, όταν είχε ανακοινώσει 30.000-35.000 μειώσεις μέσα σε τρία χρόνια. Η κίνηση εκείνη είχε αφορμή την οικονομική επιβράδυνση και την εξαγορά της εταιρείας Merrill Lynch & Co.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η εφημερίδα Charlotte Observer έγραψε ότι στελέχη της BofA συζητούν σχέδια για την μείωση του εργατικού δυναμικού της τράπεζας κατά άλλες 25.000-30.000 θέσεις εργασίας. Τράπεζες στις ΗΠΑ και στην ΕΕ έχουν ανακοινώσει φέτος πάνω από 70.000 απολύσεις ή/και μειώσεις θέσεων εργασίας, οι περισσότερες από αυτές σε μια περίοδο τριών ως τεσσάρων ετών.