Σε μια εορταστική εκδήλωση στο Hilton, βραβεύθηκαν την Τετάρτη το βράδυ οι 20 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα όπως αυτές αναδείχτηκαν από την έρευνα «BEST WORKPLACES HELLAS 2010» που διοργανώθηκε στη χώρα μας για 8η συνεχή χρονιά από το Great Place to Work® Institute Hellas με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School.

Την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους θεσμικοί παράγοντες και 400 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, αναδεικνύοντας τη σημασία που έχει για τις επιχειρήσεις ένα καλό εργασιακό περιβάλλον.

Μηνύματα απέστειλαν η Υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Τ. Κατσέλη και ο Υφυπουργός Σταύρος Αρναουτάκης και βραβεία παρέδωσε μεταξύ άλλων ο ΓΓ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Τα Βραβεία παρέλαβαν διευθυντές των εταιρειών αλλά και εκπρόσωποι των εργαζομένων. Ο Δημήτρης Γκανούδης, Γενικός Διευθυντής του Great Place to Work® Institute Hellas, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Σε μια γκρίζα περίοδο που δημιουργεί ανασφάλεια στους εργαζόμενους και επηρεάζει καταθλιπτικά όλη τη χώρα, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο ότι υπάρχουν εταιρείες που δίνουν το μήνυμα ότι οι άνθρωποι είναι σημαντικοί και πολύτιμοι και πιστεύουν ότι η επιχειρηματική τους ανάπτυξη περνά κυρίως μέσα από τους εργαζόμενούς τους. Θεωρώ ότι όλοι έχουμε να ωφεληθούμε από τις πρακτικές τους! Η ειλικρίνεια στην επικοινωνία, η εμπιστοσύνη στον εργαζόμενο, η δικαιοσύνη στις αμοιβές είναι κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Ας ακολουθήσουμε τα παραδείγματά τους».

Στη φετινή έρευνα συμμετείχαν 49 εταιρείες από πολλούς διαφορετικούς κλάδους. Το ποσοστό των εργαζομένων που απάντησαν στην έρευνα ανήλθε στο 75%. Αξίζει να σημειωθεί ότι τελική αξιολόγηση των εταιρειών βασίζεται κατά τα δύο τρίτα στις απαντήσεις των εργαζομένων, γεγονός που καθιστά την έρευνα μοναδική ως προς τη μεθοδολογία της και καθιστά τα αποτελέσματα ιδιαίτερα σημαντικά αφού αυτοί που αξιολογούν γνωρίζουν σε βάθος και βιώνουν από πρώτο χέρι το εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης.

Η λίστα με τις 100 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης, θα ανακοινωθεί στις 20 Μαΐου στη Μαδρίτη.

Στις 28 Ιουνίου 2010, το «Great Place to Work® Institute Hellas» θα διοργανώσει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Συνέδριο «Learning from the Best – Fostering an Inspiring Culture», δίνοντας την ευκαιρία σε εκπροσώπους μερικών από τις σημαντικότερες εταιρείες της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Αμερικής να αναπτύξουν καίρια ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού που απασχολούν κάθε κλάδο και εργαζόμενο της αγοράς.